Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Eten & Drinken 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met ‘hard seltzer’: hét zomerdrankje van 2021

Na een verschrikkelijk voorjaar begint nu dan eindelijk de zon zijn stralende gezicht wat vaker te laten zien. De koude en grauwe dagen liggen achter ons. We scoren een vaccinatie en gaan vervolgens linea recta naar het terras. Eindelijk laten het weer en de corona-cijfers het toe, maar wat gaan we daar drinken? Wordt het bier, wijn, een cocktail of… hard seltzer.

Dat laatste lijkt dé zomerhit van 2021 te gaan worden. In Amerika is hard seltzer al een behoorlijk succes, en nu lijkt ook Europa aan de beurt. Maar wat is het en waarom is het zo populair? Eigenlijk is het simpel, want hard seltzer is niets meer dan bruiswater met neutrale alcohol en eventueel nog wat (fruit)aroma’s voor de smaak. Kortom, bubbeltjeswater met een tik.

Waarom hard seltzer zo populair is

Dit maakt hard seltzer een ideaal zomerdrankje. Het is niet de zoet, sterk of zwaar. Een lekkere frisse cocktail die uitermate geschikt is voor op een warme dag. Maar er is nog een reden waarom dit drankje zo ongekend populair is. Omdat het nagenoeg alleen maar bestaat uit water en heldere alcohol zitten er ook maar weinig calorieën in. Vaak nog geen 90 per blikje. Zo kun je deze zomer dus gewoon genieten van een alcoholische versnapering, zonder je zorgen te maken over je strandlichaam.

Hard seltzer zomerdrankje 2021
Hét zomerdrankje van 2021. (Afbeelding: Lot 42)

Hard seltzer is een drankje waar je zorgeloos van kan genieten (uiteraard wel met mate), zeker als je voor Lot 42 gaat. Dit is één van de vele merken waar je uit kunt kiezen, maar ze hebben een bijzonder verhaal. Daarnaast is hun hard seltzer niet alleen laag in calorieën, hij bevat ook nog eens geen suiker, geen gluten, weinig koolhydraten en is helemaal vegan. Helemaal natuurlijk en duurzaam.

Het verhaal van Lot 42

Lot 42 is opgericht door de Chris’ familie. Na de oorlog ontvluchtten zij Europa en vestigden zich op Lot 42 Prince Edward Island in Oost-Canada. Daar vonden ze een frisse start en een passie voor de kleine dingen in het leven. Met dat in het achterhoofd werd Lot 42 ontwikkeld. Een hard seltzers die een ode brengt aan de inheemse flora, waaronder Blueberry & Lemongrass en Huckleberry & Ginger.

Deze twee smaken zijn nu ook in Nederland te krijgen. Beiden zijn heerlijk om zo te drinken als verfrissend drankje op zich, maar zijn ook uitermate geschikt om mee te mixen. Kortom, genoeg reden om deze zomer aan de hard seltzer te gaan. Wil je meer weten over Lot 42 of meteen bestellen, klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.