Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 2 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Hans Dorrestijn wint het internet met briljant gedicht: Chagrijnige wijven

Wij bij Manners houden van vrouwen. Iedere dag weer besteden we aandacht aan de mooiste dames die op deze aarde ronddwalen. Helaas weten we vaak niet hoe hun persoonlijkheid is. Misschien zijn het wel van die typische zeikwijven. van die vrouwen die het leven uit je zuigen en je laten verlangen naar het einde. Over die vrouwen schreef Hans Dorrestijn een werkelijk briljant gedicht.

Nieuw is zijn gedicht Chagrijnige wijven niet, maar gisteren was de schrijver zelf bij De Wereld Draait Door om hem voor te dragen. Hij zat samen met nog twee dicht legendes aan tafel: Lévi Weemoedt en Jan Boerstoel. Van deze drie mannen heb je waarschijnlijk nooit gehoord. Dat is jammer, want deze kerels op leeftijd zijn nog steeds de Koningen van het pessimisme.

Hans Dorrestijn dicht over zeikwijven

Dat leverde heel veel grappige en vooral zwartgallige versjes op, maar het hoogtepunt was dat ene gedicht van Hans Dorrestijn. Chagrijnige wijven gaat over dat type vrouw die we allemaal kennen. Zo’n feeks die altijd wat te klagen heeft, zij die de reden is om zo veel mogelijk in de kroeg te zitten, nooit kan er een lachje vanaf, kortom een vrouw die je niemand gunt.

Over deze vrouwen schreef Hans Dorrestijn dus een gedicht en veel treffender gaat het niet worden. Omdat ze bij de BNN/VARA hun video’s niet zo graag willen delen, kunnen we je helaas niet hier zijn voordracht van gisteravond voorschotelen. Gelukkig kun je hem hier ook vinden. Dus klik op de link om te genieten van dit zwartgallige stukje kunst.

Hans Dorrestijn & Martin van Dijk – Het Naakte Bestaan – Sjaggerijnige Wijven

Hans Dorrestijn en Martin van Dijk zingen over sjaggerijnige wijven. Een clip uit de show ‘Het Naakte Bestaan’.

Chagrijnige wijven

Mocht je echt geen zin hebben om door te klikken, dan hebben we hierboven wel hetzelfde gedicht, maar dan gezongen door de schrijver. De tekst is gelijk en dus tevens briljant, maar we raden je toch echt aan om even het moment van gisteravond terug te kijken.

De Wereld Draait Door

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.