Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 28 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Halle Baily als Ariel in The Little Mermaid: ‘Huilde bij de eerste beelden’

Halle Bailey, de zangeres die Ariel speelt in de aankomende live-action film The Little Mermaid, moest huilen toen ze zichzelf voor het eerst zag als de kleine zeemeermin. Dat vertelde ze deze week voor de camera in een interview met Entertainment Tonight.

Het is niet vreemd dat er emoties omhoog kwamen toen ze zichzelf voor het eerst op beeld zag in haar rol. Naast veel applaus van beroemdheden, was er ook kritiek op een zwarte actrice als Ariel. Hastags als #NotMyAriel en #NotMyMermaid waren trending. Zelf is ze daar gelukkig nuchter onder.

Halle Bailey als ‘kleine zeemeermin’ Ariel

Je kent Halle Bailey waarschijnlijk vooral als zangeres en van haar knallende rode loper-looks. Als muzikant is ze onderdeel van het duo Chloe x Halle, samen met haar zus Chloe. Ze werden genomineerd voor in totaal vijf Grammy Awards. Zingen kan ze, en met haar performance als Ariel ontroerde ze de rest van de cast dan ook direct.

Zelf was ze ook ontroerd, maar dan door de eerste beelden van haar rol als Ariel in The Little Mermaid. “Ik heb kleine shots gezien, en heb daar om gehuild. Omdat ik dacht: ‘Ik begrijp niet hoe dit gebeurt! Hoe ben ik dit?’ Het is erg overweldigend. Ik word al heel emotioneel als ik erover praat”, zegt Halle Bailey in het laatste gedeelte van het bovenstaande interview.

Beelden The Little Mermaid nog niet naar buiten

Het publiek moet nog wachten op de eerste beelden van Halle Bailey als Ariel. Wel kun je er vergif op innemen dat het de meest sexy zeemeermin wordt die je je voor kunt stellen. Het is wachten op de eerste Disney-posters en trailers van The Little Mermaid, maar maak hier kennis om alvast in de stemming te komen.

Halle Bailey is met Ariel in The Little Mermaid niet de eerste actrice die een iconische Disney-personage nieuwe leven inblaast voor een live-action film. In de afgelopen jaren werden onder meer Lion King, Aladdin en Mulan ook opnieuw uitgebracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.