Media 11 apr 2019 Jan de Raab

The Lion King trailer: jeugdsentiment in een belachelijk mooi nieuw jasje

Nog 100 dagen te gaan voor we kunnen genieten van de nieuwe versie van Disney’s The Lion King. Toegegeven, dat duurt lang en voor de meeste fans wellicht te lang. Geen nood, Disney heeft aan alles gedacht en dus kunnen we nu alvast genieten van een indrukwekkende trailer die je alvast warm laat lopen voor de echte release op 17 juli in de Nederlandse bioscopen.

Na Dumbo en Aladdin, nu ook aandacht voor The Lion King

We zijn nog maar goed en wel bekomen van de release van Dumbo en Disney laat ons alweer warm lopen voor twee geweldige reboots. Allereerst is er Aladdin die in mei te zien zal zijn. Dat is natuurlijk leuk, maar die film spreekt, met alle respect overigens, natuurlijk veel minder tot de verbeelding dan het wereldberoemde verhaal van The Lion King, geregisseerd door Jon Favreau (die ook achter de 2016 remake van The Jungle Book zat) met de stemmen van onder meer Donald Glover en Beyonce.

The Lion King (2019) Official Trailer | Experience it in IMAX®

Disney’s The Lion King opens in IMAX theatres July 19, 2019. Watch the new trailer now. Director Jon Favreau’s all-new “The Lion King” journeys to the African savanna where a future king is born. Simba idolizes his father, King Mufasa, and takes to heart his own royal destiny.

Met nog 100 dagen te gaan tot de release van de film in juli, begint de trailer met Scar en vertelt Simba, omringd door hyena’s: “Het leven is niet eerlijk, of wel soms, mijn kleine vriend? Terwijl sommigen geboren worden om te feesten, brengen anderen hun leven door in het donker en brengen ze hun dagen door al ploeterend zonder een moment van plezier”.

Disney’s bekendste film

Het verhaal van The Lion King overstijgt elke generatiekloof. Het is niet alleen bekend, het is ook indrukwekkend van begin tot eind. Nu bijna iedereen ooit al eens een versie van het verhaal heeft gezien, is het logisch om uit te kijken naar Disney’s nieuwste benadering van de klassieker. We zien uiteraard Simba’s jeugdvriend Nala, evenals de vrienden Timon en Pumba.

De Lion King was al bij de eerste release een doorslaand succes en de eveneens succesvolle musical draait nog steeds op New York’s Broadway en in Londen. Kijk je toch meer uit naar Aladdin? Check dan hier de trailer met Will Smith als geest.

Complex

Reageer op artikel:
The Lion King trailer: jeugdsentiment in een belachelijk mooi nieuw jasje
Sluiten