Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste reacties Mulan: ‘Prachtig, krachtig en voor Disney verrassend sexy’

Net toen we van mening waren dat Disney wel even mag stoppen met live-action remakes van klassiekers, zagen we de trailer van Mulan. De eerste reacties zijn binnen en onze vermoedens worden bevestigd.

Mulan is een animatiefilm uit 1998, die deels is gebaseerd op de Chinese legende Hua Mulan. In de film krijgt een Chinees meisje te horen dat haar verzwakte vader tijdens een oorlog het leger in moet. Omdat ze weet dat hij dit nooit zal overleven, vermomt ze zich als een jongen om op deze manier zijn plaats in te nemen. Haar voorvaderen hebben haar door en sturen een kleine draak, Mushu genaamd, om haar te helpen.

De live-action remake van Mulan

Nu, 22 jaar later, zit de eerste screening van de live-action remake van Mulan erop. En waar men aanvankelijk angstvallig uitkeek naar de wijzigingen in het script, zijn de eerste reacties lovend. De draak Mushu is niet meer, net als de klassieke liedjes van de animatiefilm. En dat blijkt een goede zet te zijn geweest van Disney. Juist de nieuwe muziek wordt geroemd. Daarnaast leent dit verhaal zich natuurlijk op alle fronten voor een spectaculaire live-action remake. “Het verhaal is prachtig, het hoofdpersonage sexy en de muziek mag je niet missen.”

Natuurlijk speelt ook de live-action remake zich af in China Fa/Hua Mulan, dochter van de oude oorlogsveteraan Fa Zhou, doet zich voor als mannelijke soldaat, om de plaats van haar vader in te nemen in het gevecht tegen een invasie van de Hunnen. Liu Yifei speelt de hoofdrol.

Geen Li Shang

Het iconische biseksuele personage Li Shang is opgedeeld in twee verschillende personages: commandant Tung (Donnie Yen) en Chen Honghui (Yoson An). Hier is voor gekozen omdat een legerofficier die verliefd wordt op een rekruut qua machtsverhouding niet meer in deze tijd past.

mulan, disney, live action remake, reacties
(Afbeelding: Disney)

De eerste reacties van filmcritici zijn lovend

Zelf waren we niet bij de eerste screening, maar een paar internationale filmcritici wel. Op basis van de reacties kunnen we maar één ding concluderen: Mulan is de beste live-action remake van Disney van de laatste jaren.

Mulan is verrassend sexy voor Disney

Actie, humor en romantiek

Opwindend, emotioneel, levendig

Mulan is de eerste goede superheldenfilm van 2020

Female empowerment

Wow, just wow!

Meer reacties lees je hier.

? Check ook: Onderzoek: succesverhaal Netflix-killer Disney+ is niet zo rooskleurig als het lijkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste reacties Mulan: ‘Prachtig, krachtig en voor Disney verrassend sexy’
Sluiten