Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 10 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Grinch haat kerst pas écht in nieuwe horrorfilm The Mean One

The Grinch (2000) is een van de meest iconische kerstfilms van deze eeuw. Juist, dat groene ‘monster’ dat kerst haat, steelt en uiteindelijk redt. Nu krijgt hij, net als Winnie de Poeh, zijn eigen horrorfilm. Zet jezelf schrap voor The Mean One.

XYZ Films heeft vandaag aangekondigd dat ze The Mean One, met Steven LaMorte in de regisseursstoel, hebben afgerond. De film wordt volgens de makers een “waanzinnige slasher-parodie met de Grinch” en zal in december 2022 een speciaal kerstcadeau zijn voor horrorfans.

Het groene ‘monster’ dat kerst haat

Het groene ‘monster’ werd voor het eerst gecreëerd door Dr. Seuss in 1955, in een geïllustreerd gedicht van 33 regels. Sindsdien is hij verschenen in een paar korte shortfilms en films. Maar pas echt wereldberoemd werd het verhaal na How the Grinch Stole Christmas, zoals de film uit 2000 met Jim Carrey in de hoofdrol voluit het.

the mean one, grinch, horrorfilm, jim carrey, parodie, kerst
Jim Carrey als de eigenlijk heel vriendelijke Grinch (Afbeelding: Universal Pictures)

De film is een kerstklassieker geworden, die ieder jaar wel ergens op televisie is te zien. Het verhaal speelt zich af in een fantasiewereld, die bevolkt wordt door menselijke wezens genaamd Who’s. Kerstmis staat weer voor de deur, en aangezien dit het belangrijkste feest voor de Who’s is, zijn de voorbereidingen in volle gang. In het midden van dit alles staat het meisje Cindy Lou, die als enige inziet dat het alleen maar draait om geschenken en eten, en niet meer om gezelligheid. Als ze het postkantoor bezoekt, komt ze de Grinch tegen, die normaal afgezonderd op een berg leeft. Geschrokken door het ‘monster’ valt Cindy in de postsorteermachine. Tot haar verrassing redt de Grinch haar, maar hij wil dit niet toegeven.

De Grinch in horrorfilm The Mean One

In de aankomende horrorfilm is The Mean One (gespeeld door David Howard Thornton) een harig monster met een groene huid in een kerstmanpak, die op een berg hoog boven de stad Newville woont en de feestdagen rond kerst veracht. De jonge Cindy (gespeeld door Krystle Martin), wiens ouders twintig kerstdagen eerder door The Mean One (de horrorversie van de Grinch) zijn afgeslacht, keert terug naar de stad om antwoorden te zoeken. Hier ontdekt ze dat het monster nog steeds actief is.

Haat jij net als de Grinch ook kerst? Of heb je gewoon zin in een lekkere horrorfilm als parodie? The Mean One gaat op 15 december 2022 in première. Waar je de film dan in Nederland kunt kijken, is nog niet bekend.

Winnie the Pooh

Ook Winnie the Pooh krijgt zijn eigen horrorfilm. Check hier de eerste en angstaanjagende trailer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.