Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 25 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de goedkoopste Tesla-occasion en je mag altijd gratis laden

Denk je aan een elektrische auto, dan denk je al gauw aan Tesla. Niet iedereen heeft het budget voor een nieuwe Model S, 3, X of Y en dus ging Manners op zoek naar de goedkoopste occasion van Nederland.

Tesla heeft zich in zijn relatief korte bestaan ontpopt tot volwassen automerk, al stijgt het aantal autoverkopen nog altijd. Dit jaar hoopt Elon Musk zo’n 1,8 miljoen Tesla’s te verkopen. Nu Tesla een veelvoorkomend EV-merk is, verschijnen er ook steeds meer occasions op de tweedehandsmarkt.

Goedkoopste nieuwe Tesla

De goedkoopste nieuwe Tesla is de Model 3. Deze auto koop je in Nederland vanaf 42.990 euro. De Model S en Model X zijn aanzienlijk duurder, met basisprijzen van respectievelijk 94.990 en 101.990 euro.

Toch is het een Model S die zich de goedkoopste tweedehands Tesla van ons land mag noemen. Nou ja, een gedeelde eerste plaats dan. Er is een Model 3 met dezelfde vraagprijs van 18.500 euro.

Meest betaalbare occasion

De genoemde Tesla Model S behoort tot een van de eerste modellen die van de band rolde en is daarmee alweer zo’n 10 jaar oud. In die tijd heeft de elektrische auto bijna 348.000 kilometer gereden. De vraag is hoe gezond het accupakket nog is na al die jaren en vele kilometers. Dat is dan ook de voornaamste reden voor het lage prijskaartje van de occasion.

Goedkoopste tweedehands auto occasion Tesla Model S Model 3
(Afbeelding: Autowereld / Autobedrijf Spinder)

Volgens de aanbieder mag je met dit exemplaar levenslang gratis laden. Het is een belofte die CEO Elon Musk early adopters deed. Let op, niet met elke tweedehands Tesla kun je voor altijd kosteloos laden, er zijn namelijk enkele eisen aan verbonden.

Model 3 als tweedehands elektrische auto

Rij je liever in een iets frissere Tesla, dan kun je voor hetzelfde geld ook een jongere Model 3 kopen. Met zo’n 90.000 kilometer op de klok heeft deze EV uit 2019 een stuk minder gereden. Toch is ook bij deze occasion een duidelijke reden voor zijn vriendelijke prijs.

Goedkoopste tweedehands auto occasion Tesla Model S Model 3
(Afbeelding: Autowereld / Vredegoor Auto's)

De Model 3 heeft namelijk de nodige schade opgelopen tijdens een flinke hagelbui. Niet alleen zit de tweedehands EV onder de deuken, ook is de rechter buitenspiegel, de voorruit, de achterruit en het panoramadak naar de gallemiezen. Wordt het je dan te duur, dan kunnen we je misschien verleiden met een van deze 3 tweedehands EV’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.