Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 12 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

5 plekken waar je goedkope of gratis online cursussen kunt volgen

Begint de verveling toe te slaan van al dat thuiszitten? Natuurlijk kun je ook hard op zoek naar nieuwe Netflix tips, maar je kunt ook deze tijd gebruiken om je kennis bij te spijkeren. We verzamelden een aantal plekken waar je gratis of goedkoop online cursussen kunt doen of iets kunt leren.

Op deze 5 plekken kun je duizenden online cursussen, webinars of apps vinden waar je iets van opsteekt.

1. Coursera

Op Coursera vind je een enorm aanbod van cursussen die worden gegeven door prestigieuze universiteiten en toonaangevende bedrijven. De cursussen gaan over uiteenlopende onderwerpen, dus de kans dat er wat voor je bij zit is groot.

Een paar voorbeelden: introductie tot onderhandelen van Yale, leiderschap en invloed van de Universiteit van Illinois  en data engineering, big data en machine learning door Google Cloud.

2. Udemy

Ook op Udemy zijn een hoop online cursussen te vinden. Het grote verschil met Coursera is dat deze door particulieren worden gegeven. Leer bijvoorbeeld een Shopify webshop of een website op te starten binnen een uur, programmeren, Photoshop of professioneel investeren in vastgoed. Met de keuze uit 100.000 videolessen zit er vast iets interessants voor je tussen.

3. Skillshare

Skillshare is net als bovenstaande websites een bibliotheek aan online cursussen, al ligt de focus hier meer op het creatieve. Je leert er bijvoorbeeld fotograferen met een spiegelreflexcamera en digitaal te illustreren.

Maar ook als je geïnteresseerd bent in productiviteit, ondernemerschap of zelfs bier, kom je hier aan je trekken. Met de gratis proefperiode kom je de komende twee maanden wel door.

4. Hubspot en Allewebinars.com

Is een online cursus je iets te veel van het goede? Webinars zijn een goede optie om in ongeveer een uur over een specifiek onderwerp te leren. Ook deze heb je weer in allerlei onderwerpen. Hubspot en Allewebinars.com zijn voorbeelden van platforms die gratis webinars aanbieden.

5. Nieuwe taal leren?

Wil je deze tijd gebruiken om een nieuwe taal te leren? Dan kan je ervoor kiezen om het professioneel aan te pakken met een dure thuisstudie. Maar er zijn ook genoeg gratis opties om je op weg te helpen.

Apps Duolingo of Babbel leren je bijvoorbeeld je eerste woorden Spaans, Frans of welke taal je ook onder de knie wil krijgen. Leer je liever terwijl je ook je favoriete serie binget? Gebruik dan de Chrome extensie Language Learning With Netflix. Hiermee kan je Netflix series en films kijken in een vreemde taal. Je ziet de ondertiteling dan in twee talen. De woorden die je niet kent, kun je heel makkelijk opzoeken in hun ingebouwde woordenboek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.