Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 28 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste Funda-huis met zwembad in tuin is zeer betaalbaar

Stel je zoekt een nieuwe woning op Funda, waarbij je enige eis is dat er een zwembad in de tuin ligt. Hoeveel geld ben je dan minimaal kwijt? Verrassend weinig, zo blijkt. We schotelen je ook een iets luxer, maar nog steeds betaalbaar alternatief voor.

Normaal gesproken houdt Manners uiteraard ook rekening met belangrijkere factoren zoals het energielabel, woonoppervlak en de locatie. Maar goed, misschien ben je een waterrat en is een zwembad het enige waar je echt iets om geeft. Ook dan kun je op Funda terecht.

Goedkoopste huis met zwembad in de tuin

Op de woningverkoopsite is ‘zwembad’ namelijk een optie en dus vinken wij die – als enige – aan. De website schotelt ons vervolgens maar liefst 718 woningen voor, gerangschikt op prijs. Het goedkoopste huis met een zwembad blijkt opmerkelijk goedkoop.

De twee-onder-één-kapwoning bevindt zich in het Zuid-Limburgse Hoensbroek en telt 100 vierkante meter aan woonoppervlak. Het perceel is maar liefst 506 vierkante meter groot; een aantal daarvan in de vorm van een zwembad.

Deze vrijstaande Funda-villa in het bos koop je voor 160.000 euro

Het water oogt echter ietwat groenig en kan wel een opfrisbeurtje gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk zal dat niet jouw zorg zijn aangezien het huis, dat voor een opmerkelijk laag bedrag van 175.000 euro te koop staat, al onder voorbehoud is verkocht.

Mooier alternatief op Funda

We laten de budgetteugels een beetje vieren en zoeken verder. Zodoende stuiten we op een betaalbare Funda-woning met zwembad in het plaatsje Biervliet. Met die plaatsnaam zijn de eerste punten al binnen. De volgende scoort het huis als we binnentreden. Waar deze woning vanbinnen als een ware villa oogt, doet een stap in de achtertuin je op Ibiza wanen.

Qua woonoppervlak is dit huis vergelijkbaar met de vorige Funda-woning, al is het perceel slechts half zo groot. Daartegenover staat dat het zwembad, dat het grootste gedeelte van de achtertuin in beslag neemt, er veel aanlokkelijker uitziet.

Het minimale salaris om een huis te kopen voor de gemiddelde prijs

Deze hoekwoning is met een vraagprijs van 299.000 euro een tik duurder, maar dit bedrag is nog altijd fors minder dan de gemiddelde huizenprijs van ruim vier ton. En één ding is zeker: een gemiddeld huis heeft niet zo’n zwembad in de achtertuin.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.