Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 14 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Goedkoopste appartement op Funda kost minder dan een BMW i4

De gemiddelde huizenprijs bedraagt ruim 400.000 euro. Het goedkoopste appartement op Funda duikt daar natuurlijk ver onder. Sterker nog, de woning kost minder dan een BMW i4.

We hebben het dan wel over de M50-versie van dat model. Dit is een sportieve, elektrische versie van de standaard BMW 4-serie. Dit model kost je minimaal 76.789 euro. Voor minder geld koop je een heus appartement.

Appartement op Funda voor 75.000 euro

In het Drentse Emmen staat namelijk een woning te koop voor 75.000 euro. Daarmee is deze koopwoning goedkoper dan alle andere 25.429 appartementen die je momenteel op de verkoopsite vindt.

Funda appartement woning studio goedkoopste te koop
Het betreft een appartement op de begane grond. (Afbeelding: Bentum Dragtstra Makelaars)

Behalve een hippe visgraatvloer hoef je niet veel te verwachten van een Funda-woning die minder kost dan een BMW i4. Het woonoppervlak bedraagt een uiterst bescheiden 23 vierkante meter, verdeeld over een hoofdruimte, een halletje en een mini-badkamer. Bij het appartement zit klein keukenblokje, een douche, wastafel en een toilet gepropt.

Ouderwetse woning

In de grootste ruimte kun je niet eens eenvoudig een grote bank of lekker bed plaatsen, want er staat nog een ouderwetse gaskachel in de weg. In het halletje hangt een boiler in de hoek.

Het goedkoopste appartement op Funda bevindt zich op de begane grond van een appartementencomplex uit 1961. De servicekosten daarvan bedragen nog eens 20 euro per maand.

Oud-bordeel voor prikkie te koop als woonhuis, maar niet op Funda

Toch liever een BMW i4?

Mocht je toch desondanks geïnteresseerd zijn, dan hebben we slecht nieuws: de woning is onder voorbehoud verkocht. Misschien toch maar je geld uitgeven aan die BMW? Minder ruimte, maar een stuk moderner. Bovendien kun je er dan altijd nog voor kiezen Emmen te ontvluchten.

Funda appartement woning studio goedkoopste te koop
(Afbeelding: Bentum Dragtstra Makelaars)

Wil je per se een appartementje? Dan moet je nog even door sparen. Het goedkoopste appartement dat op Funda wordt aangeboden en nog niet onder voorbehoud is verkocht, kost namelijk 109.500 euro. Om dat wederom met een auto te vergelijken: daarvoor koop je ook een 1.020 pk sterke Tesla Model S Plaid. Of als je liever bij BMW blijft: een dikke X5. Met de achterbank plat kun je ook daar wel in slapen.

Luxe wonen voor weinig geld in deze woonboerderij op Funda

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.