Pim Jansen
Pim Jansen Glory 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

GLORY onthult twee evenementen in GelreDome mét publiek

Publiek, kampioenen, hopelijk wat knock-outs én publiek. Jawel, GLORY keert terug naar het Gelredome in Arnhem, waar Rico Verhoeven en Badr Hari in 2019 records braken en elkaar knuffelden.

GLORY maakte gisteren (8 augustus) bekend dat het terugkeert naar het GelreDome in Arnhem voor de aankomende twee evenementen. GLORY 79 vindt plaats op 23 oktober 2021, gevolgd door GLORY 80, begin van 2022. In totaal 27.000 fans zijn welkom om beide events bij te wonen.

GLORY 79 mét publiek in GelreDome

Oorspronkelijk zou GLORY’s terugkeer naar het GelreDome plaatsvinden in maart 2021, maar vanwege de pandemie werd dit uitgesteld. Met GLORY 79 keert het vechtsportevenement voor het eerst sinds GLORY: Collision 2 terug naar Arnhem, waar Rico Verhoeven met succes zijn zwaargewicht kampioensgordel verdedigde tegen een vastberaden Badr Hari. Met dit evenement brak de organisatie alle records in Nederland en Europa op het gebied van kijkcijfers en publiek. De GLORY 79 headliners en volledige fight card worden binnenkort bekendgemaakt.

“We zijn verheugd terug te keren naar de plaats waar we ons grootste evenement hebben gehost. Om nu samen met het GelreDome weer bijna 30.000 fans te mogen verwelkomen is iets waar we lang naar hebben uitgekeken. GLORY 79 belooft absoluut vuurwerk, met gevechten die iedereen in de wereld wil zien. We kunnen niet wachten om de fans te geven waar ze op hebben gewacht”, aldus Scott Rudmann, Executive Vice Chairman van de organisatie.

Ook Herald van de Bunt, directeur van GelreDome, ziet ernaar uit om GLORY opnieuw te verwelkomen in Arnhem. “GelreDome is verheugd dat het evenement van maart 2020, dat door corona helaas niet door kon gaan, nu verplaatst wordt naar 23 oktober. Wij zijn ervan overtuigd dat wij dan een fantastisch evenement kunnen presenteren aan onze fans!”

De headliner, volledige fight card en kaartverkoopinformatie voor GLORY 79 in Arnhem worden in de komende weken bekendgemaakt, inclusief details over eventuele gezondheids- en veiligheidseisen die nodig zijn ten gevolge van het coronavirus.

Eerst nog even naar Ahoy in Rotterdam

Op 4 september aanstaande staat eerst GLORY 78 op het programma: het eerste evenement van de organisatie waar weer fans verwelkomd worden sinds februari 2020. In de headliner neemt kickbokslegende Badr Hari het op tegen het Poolse zwaargewicht Arkadiusz Wrzosek, samen met een licht zwaargewichttitel rematch tussen de nieuwe kampioen Alex Pereira uit Brazilië en Artem Vahkitov uit Rusland. Een fight card volledig gevuld met de beste gevechten in kickboxing. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.