Felix Decavel
Felix Decavel Architectuur 17 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Mark Wahlberg verkoopt zijn villa met 7,5 miljoen korting: een rondleiding

Hollywood-ster Mark Wahlberg gaat verhuizen. Zijn stulpje in het poepchique Beverly Hills kan voor 80 miljoen dollar het kroonjuweel in jouw vastgoedportfolio worden. Tijd voor een rondleiding.

Mark Wahlberg kocht het perceel van 3 vierkante kilometer in 2009 voor ‘slechts’ 8 miljoen dollar. De bouw van de Mediterraanse villa was in 2014 afgerond, waarna hij er definitief zijn intrek nam. Bovendien staat het landhuis van de acteur momenteel in de bonus. Enkele maanden geleden hing er nog een prijskaartje van 87,5 miljoen dollar aan, maar vanwege de hoge hypotheekrentes heeft hij besloten de prijs van zijn droomhuis te verlagen.

De stap om het huis op de vastgoedmarkt te gooien, komt ook twee maanden nadat de ster 15,6 miljoen dollar neerlegde voor ongeveer 2,5 hectare kale grond binnen de bewaakte poorten van de exclusieve Summit Club in Las Vegas. Het is onbekend wat hij van plan is met het stuk grond, maar het zou een soortgelijke transformatie kunnen zijn als zijn landgoed in Beverly Hills.

Binnenkijken in de villa van Mark Wahlberg

Het Hollywood-stulpje van Mark Wahlberg heeft 15 slaapkamers, 16 badkamers en zit boordevol voorzieningen. Een gymzaal met glazen wanden die je hieronder kan zien (check ook hier zijn waanzinnige fitnessroutine), een wijnkelder met een proefruimte, een thuisbioscoop met zitplaatsen voor meer dan 15 gasten, verschillende bars, grote gazons, talrijke bomen, een outdoor skatepark, buitenkeuken, golfterrein met 5 holes en een grotto-zwembad à la Hugh Hefner met grote watervallen en tuinen.

In 2017 installeerde Mark Wahlberg ook een nieuwe terrasoverkapping en in 2014 werden vergunningen voor een nieuwe hydro-elektrische lift afgegeven. Hij bouwde daarnaast een tennisbar, een poolhouse en een gastenverblijf met een aangebouwde garage. Dat is nog eens een villa.

* Klik op een foto om door de collage te swipen!

Sinds de ontwikkeling van de buurt eind jaren tachtig is Beverly Park niet alleen de favoriete gated community van Mark Wahlberg, maar ook van het neusje van de Hollywood-zalm. Tot de huidige bewoners behoren onder anderen Sofia Vergara, Justin Bieber, Denzel Washington, Rod Stewart, Samuel L. Jackson Eddie Murphy, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Magic Johnson. Bekijk hier de volledige vastgoednotering. Beloof je wel dat je ons uitnodigt voor de housewarming en alle buurtfeestjes?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.