Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Amsterdam duur? Gebouw in Parijs verkocht voor bizar recordbedrag

Terwijl jij je druk maakt over de huizenprijzen in Amsterdam, is er een gebouw in Parijs voor het recordbedrag van 600 miljoen euro verkocht. Mocht je nog aspiraties hebben om ooit eens aan de Champs-Élysées te wonen, dan mag je beginnen met sparen.

De huizenprijzen in Nederland gaan overigens in 2023 weer eens dalen, hoe surrealistisch dat ook klinkt. Niet een helemaal eerlijke vergelijking, want het betreffende gebouw in Parijs is natuurlijk meer dan een huis. Feit is dat beleggen in steen nog altijd een veilige manier van investeren is.

Gebouw in Parijs voor 600 miljoen verkocht

Het gebouw aan de Champs-Élysées in Parijs is voor meer dan 600 miljoen euro van eigenaar gewisseld. Daarmee is sprake van een recordbedrag voor een vastgoedtransactie aan de monumentale Parijse avenue.

Investeerder Groupama Immobilier verkocht het gebouw, gelegen op 150 meter van de Arc de Triomphe, aan het nieuwe fonds Cheval Paris, aldus de Franse groep in een verklaring. De prijs overtreft het vorige record van 613 miljoen euro dat voor een gebouw aan de beroemde straat werd betaald, zei Eric Donnet, het hoofd van Groupama Immobilier. Hij weigerde de exacte verkoopprijs te noemen.

Avenue des Champs-Élysées 150, gebouw, parijs, 600 miljoen, record
Avenue des Champs-Élysées 150 (Afbeelding: Wikimedia)

Het gebouw aan de Avenue des Champs-Élysées 150 werd in 2009 gekocht door Groupama Immobilie. Dat bedrijf boekt een nettowinst van meer dan 400 miljoen euro op de transactie, aldus Donnet. De gevel van het gebouw van meer dan 60 meter lang is een van de langste in de straat, aldus het bedrijf.

800 miljoen euro aan investeringen

Het fonds Cheval Paris, beheerd door Mimco Asset Management, heeft het Canadese fonds Brookfield als belangrijke geldschieter. In totaal zal ongeveer 800 miljoen euro in het project worden geïnvesteerd, inclusief renovatiewerkzaamheden, schreef de Franse krant Le Figaro.

Check ook dit Louis Vuitton Hotel in Parijs, waar een nacht duurder is dan een tas.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.