Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Game of Thrones-ster aangeklaagd om rol in Thor: Love and Thunder

Actrice Lena Headey kennen we als de beeldschone, gewetenloze Queen Cersei uit Game of Thrones. Net als een aantal van haar GOT-collega’s, werd ze opgepikt door het Marvel Cinematic Universe. Niet iedereen is daar over te spreken. Volgens Variety is de Britse actrice aangeklaagd voor 1,5 miljoen dollar wegens een cameo in Thor: Love and Thunder.

Wat er is precies aan de hand? Haar voormalig agentschap Troika Talent Agency (London) heeft hier geen graantje van meegepikt. Zo zou Lena Headey het agentschap nog commissie schuldig zijn voor optredens in onder meer Thor: Love and Thunder.

Game of Thrones-ster uit Thor: Love and Thunder geknipt

Een volwaardig optreden kunnen we het trouwens niet echt noemen. Het ging slechts om een cameo in Thor: Love en Thunder, die uiteindelijk de final cut niet heeft gehaald. Lena Headey geeft zelf aan dat Taika Waititi, regisseur van de Marvel-film, haar direct benaderde voor de cameo.

Marvel bindt de laatste tijd wel meer grote namen aan zich. Denk aan Oscar Isaac en Ethan Hawke in de nieuwe serie Moon Knight. Zeker geen kleine jongens in Hollywood. Of Angelina Jolie in (de toch enigszins geflopte) Marvel-film Eternals.

Na het laatste seizoen van de fantasy-hitserie Game of Thrones ontdekte Marvel een grote snoepwinkel met talentvolle acteurs om in te lijven. Zo werden Kit Harrington (Jon Snow) en Richard Madden (Robb Stark) toegevoegd aan Eternals, Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) aan Secret Invasion en Peter Dinklage (Tyrion Lannister) was eerder al te zien in Avengers: Infinity War.

En Lena Headey is dus ook gestrikt door Marvel. Ze zou dus haar opwachting maken in Thor: Love and Thunder. Helaas voor de kijker is ze dus geknipt; maar blijkbaar niet voor de rol.

Lena Headey in 300

Wil je Lena Headey toch zien schitteren naast Game of Thrones? Bekijk dan eens de geweldige actiefilm 300 uit 2006. Hierin speelt ze de ijzersterke vrouw van King Leonidas (gespeeld door niemand minder dan Gerard Butler).

Lees ook de eerste en zonder uitzondering lovende reacties op Thor: Love and Thunder.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.