Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 18 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

G-Shock maakt betaalbaar horloge voor League of Legends-fans

Casio-klokjes zoals de G-Shock zijn vaak voor een prikkie te koop. Dat geldt ook voor dit horloge, dat de Japanners speciaal maken voor League of Legends-fans.

Wij steken niet onder stoelen of banken dat we fan zijn van Casio. De digitale horloges kosten (net als deze drie uurwerken) geen fortuin, maar worden desondanks door zelfs de meest puristische horlogeliefhebbers gewaardeerd.

G-Shock x League of Legends

Hoe puristen over de nieuwste Casio denken is even de vraag, maar gamers zullen er dol op zijn. De kleurstelling en het design maken het tot een opvallende verschijning om je pols. Casio noemt het een epische samenwerking tussen G-Shock en de wereldwijde megahit League of Legends. Uit de samenwerking vloeien twee horloges voort: de GA-110LL-1A en de GM-B2100LL-1A. Tja, Casio gebruikt nooit de meest catchy namen voor zijn modellen.

Casio betaalbaar horloge G-Shock League of Legends LoL
De GA-110LL-1A. (Afbeelding: Casio)

Die eerstgenoemde is opgeleukte GA-110. “De rand en band zijn fel bedrukt in levendige kleuren en doen denken aan Jinx en haar kenmerkende wapen, de Super Megadeath-raket. Dit speelse motief komt terug in de kleine wijzer in de vorm van haar raket op de wijzerplaat op 9 uur”, zo omschrijft het merk de op League of Legends geïnspireerde G-Shock.

Betaalbaar horloge van Casio

Dit horloge kost 199 euro. Relatief veel voor een Casio, maar nog altijd weinig voor een special edition. Helaas moeten we melden dat dit betaalbare horloge al is uitverkocht. Gelukkig is de GM-B2100LL-1A nog wel beschikbaar.

Casio betaalbaar horloge G-Shock League of Legends LoL
De GM-B2100LL-1A. (Afbeelding: Casio)

Het metalen G-Shock-horloge oogt robuust, met name door de speciale behandeling. “De rand en een deel van de band zijn afgewerkt met een eerste gouden ionencoating, gevolgd door een zwarte laag die vervolgens gedeeltelijk is verwijderd om een versleten, verouderde look te creëren.” Dit en de logo’s verwijzen naar League of Legends.

Minder betaalbaar

Dit horloge is gebaseerd op de GM-B2100. Een analoge G-Shock die van zichzelf al zo’n 550 euro kost. Voor deze limited edition zul je dieper in de buidel moeten tasten. De GM-B2100LL-1A kost je namelijk 1.099 euro. Oei, dan is het plots niet meer een betaalbaar horloge.

Nieuwe horloges van Casio zijn retro-ode aan 40 jaar G-Shock

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.