Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe horloges van Casio zijn retro-ode aan 40 jaar G-Shock

De tijd tikt altijd genadeloos verder. Maar Casio blijft onverwoestbaar. En met een ode aan het veertigjarige bestaan van G-Shock, gaan de nieuwe retro-horloges van het klassieke merk ongetwijfeld de geschiedenis in.

Liefhebbers van klassieke klokjes kunnen de laatste tijd hun hart ophalen. Swatch bundelde onlangs de krachten met het oudste horlogemerk ter wereld. En zelfs Porsche waagde zich aan een tijdloos kunststukje. Maar Casio spant nu wel degelijk de kroon.

Casio-horloges als ode aan 40 jaar G-Shock

De vier nieuwe schokbestendige horloges hebben allemaal een design dat gebaseerd is op de digitale GMW-B5000 en de analoge GM-B2100; twee van de populairste en meest verkochte G-Shocks ooit. Deze vier nieuwe modellen zijn verkrijgbaar in levendige kleuren en speciale gradaties. Een heruitvinding van het sobere metalen ontwerp van de voorgangers.

De wijzerplaten van de analoge versies hebben veelkleurige schema’s en gradaties die geïnspireerd zijn door het diverse en stoere karakter van G-Shock-horloges. De digitale modellen tonen een opvallende blauw-groene gradatie die is verkregen door glasdampafzetting rond de wijzerplaat. Maar verwacht geen plastic. De nieuwe retro-horloges van Casio bestaan volledig uit oerdegelijk metaal.

(Afbeelding: Casio)

Om hun visuele aantrekkingskracht verder te vergroten, hebben de analoge retro-horloges accentkleuren zoals rood en geel waardoor een expressieve uitstraling ontstaat. De digitale Casio-horloges vertonen dan weer een zwarte basistint, aangevuld met kleurgradaties op de uurmarkeringen en wijzers.

Casio-g-shock-retro-horloge
(Afbeelding: Casio)

In beide gevallen kun je ofwel kiezen voor een paars-blauwe kleurgradatie, ofwel voor een warm oranje-rode kleurgradatie. Maar zowel de digitale als de analoge versies van de horloges vullen de zwarte componenten harmonieus aan. Om het gevoel van eenheid te behouden, zijn namelijk verschillende kleuren toegepast op de indexmarkeringen, wat resulteert in een prachtig en samenhangend kleurenschema.

Houd de website van Casio in de gaten voor meer info. De nieuwe G-Shock horloges verschijnen in oktober, een exacte datum is er nog niet. De prijs zou rond de 500 euro liggen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.