Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Luxe-horloge van ‘s wereld oudste merk is verrassend betaalbaar

Swatch bundelde opnieuw de krachten met een legendarische horlogemaker. Na Omega is het Zwitserse luxemerk Blancpain aan de beurt. En ook de Fifty Fathoms zullen meteen de deur uitvliegen aan dit prijskaartje. Maar de stijlvolle klokjes zijn slechts in één winkel in Nederland verkrijgbaar.

Vanaf zaterdag 9 september begint de verkoop. Hopelijk loopt het alleen niet zo’n vaart als de vorige samenwerking van Swatch met Omega, toen er rijen mensen stonden aan te schuiven .

Swatch x Blancpain: Fifty Fathoms

De nieuwe budget luxe-horloges van Swatch x Blancpain komen in vijf uitvoeringen, allen uit dezelfde Bioceramic Scuba Fifty Fathoms-collectie.

Vijftig vadems, ofwel 91 meter diep; het design en de naam van de collectie eert het eerste duikershorloge ooit: de Fifty Fathoms uit 1953 van luxemerk Blancpain. Het Zwitserse horlogemerk heeft overigens een rijke geschiedenis. Blancpain ontstond in 1735 en mag zich daarmee het oudste horlogemerk ter wereld noemen.

Alle vijf varianten zijn uitgerust met het mechanische Swatch-uurwerk SISTEM51. Dit mechanisme van Zwitserse makelij bestaat uit slechts 51 onderdelen, waaronder één centrale schroef. Bekijk alle beschikbare modellen hieronder.

swatch, blancpain, fify fathoms, luxe-horloge, betaalbaar, budget
swatch, blancpain, fify fathoms, luxe-horloge, betaalbaar, budget swatch, blancpain, fify fathoms, luxe-horloge, betaalbaar, budget swatch, blancpain, fify fathoms, luxe-horloge, betaalbaar, budget swatch, blancpain, fify fathoms, luxe-horloge, betaalbaar, budget (Afbeelding: Swatch)

Verder zijn de klokjes gemaakt uit ‘biokeramisch’ materiaal, een mix van tweederde keramiek en een derde materiaal van biologische oorsprong.

Luxe-horloge aan budgetprijs in één Nederlandse winkel

Om te vermijden dat verzamelaars met alle betaalbare luxe-horloges van Swatch x Blancpain gaan lopen, kun je het kunststukje alleen fysiek in de winkel ophalen bij geselecteerde verkopers. Per persoon en per dag kun je één klokje kopen.

In Nederland is er slechts één winkel waar je de Fifty Fathoms-collectie zal vinden: de ‘Swatch Store’ op de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Waarschijnlijk zal je er wel snel bij moeten zijn, gezien het budgetvriendelijke prijskaartje. De lowcost luxe-horloges van Swatch x Blancpain zullen de deur uitvliegen voor ongeveer 400 euro.

Porsche dropte onlangs ook  een uniek luxe-horloge, al zal je er een veel hoger bedrag voor uit de portefeuille moeten vissen.

Casio brengt miniversies van klassieke horloges uit als ringen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.