Pim Jansen
Pim Jansen Games 10 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

5 welkome vernieuwingen in Formule 1-game F1 23

Formule 1-game F1 23 is vanaf 16 juni 2023 te koop en nu al te reserveren. Het spel is er volgens de makers nog beter op geworden, en als we de vernieuwingen zien, geloven we dat blind.

“De terugkeer van Braking Point geeft spelers de mogelijkheid om in een volledig nieuw raceverhaal te duiken en een uniek kijkje achter de schermen in de wereld van de Formule 1 te krijgen”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “Onze sterke relatie met de F1-teams heeft ons geholpen om de besturing te verfijnen en realistischer te maken, ook voor spelers die met een gamepad spelen. Daarnaast hebben we een nieuw color encoding-systeem geïmplementeerd, wat ook in TV’s wordt gebruikt, voor een meer natuurgetrouwe ervaring.”

Verbeteringen in Formule 1-game F1 23

Lee Mather gaf al een tipje van de sluier, hieronder zie je de vernieuwingen dan wel verbeteringen in de naderende nieuwe versie van de Formule 1-game.

Dichter bij de realiteit

De besturing in F1 23 is geüpgraded ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn verschillende vernieuwingen doorgevoerd om het racen nóg realistischer te laten aanvoelen. Dankzij verbeterde besturing kunnen spelers voorspelbaarder rijgedrag verwachten en ook zijn de auto’s ontworpen met betere physics, zodat spelers meer grip en controle hebben als ze remmen, versnellen en door de bocht gaan.

Ook heeft de ontwikkelaar van de Formule 1-game waardevolle input van echte F1-teams gebruikt, om een betere balans te creëren tussen aerodynamica en grip van de banden voor een extra realistisch gevoel. Daarnaast zijn er op detailniveau, onder de motorkap, verbeteringen doorgevoerd om een authentieker racegevoel en meer verbondenheid te creëren met de auto. Denk dan aan upgrades voor de torque-motor, waardoor controle over het gaspedaal realistischer aanvoelt. Tot slot zorgt Precision Drive-controllertechnologie ervoor dat spelers die een gamepad gebruiken om de game te besturen meer controle hebben tijdens cruciale racemomenten.

Konnersport Racing Team

In Braking Point in F1 23 zijn de hoofdrollen weggelegd voor de jonge Aiden Jackson en protagonist Devon Butler: een veelbelovend duo dat onderdeel uitmaakt van Konnersport Racing Team. Deze organisatie zet alles op alles om een vuist te maken tegen de F1-teams en coureurs die in het echte leven de dienst uitmaken op en buiten het circuit. Braking Point voegt nieuwe personages, vurige rivaliteiten en vele race-uitdagingen toe, terwijl spelers worden meegesleept in de turbulente carrières van Aiden en Devon.

Race-afstand en rode vlaggen

Op basis van feedback vanuit de community is er een race-afstand van 35% toegevoegd aan de game: het perfecte middelpunt tussen korte en lange race-opties. Ook vormen rode vlaggen een nieuw strategisch element in F1 23 toe. Deze kunnen ervoor zorgen dat de uitkomst van een race totaal op z’n kop wordt gezet. De 2023-kalender breidt zich uit met races in Las Vegas en Losail en deze circuits maken dan ook hun opwachting in de nieuwe Formule 1-game. Ook zijn er bij launch drie legacy-circuits beschikbaar: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal).

F1 World

Nieuw in de franchise is F1 World: een verfrissende spelervaring die is geïnspireerd op de race-kalender in het echte leven. Deze hub helpt spelers wegwijs te maken in de complexe wereld van de Formule 1 en brengt verschillende spelmodi samen, waaronder Time Trial en Grand Prix. F1 World geeft spelers niet alleen een nieuwe manier om te racen, ook het progressiesysteem is vernieuwd.

Door uitdagingen te voltooien en levels omhoog te gaan, kunnen zij nieuwe upgrades voor hun auto’s, liveries, race-outfits en helmen vrijspelen. Om het racen eerlijk en veilig te laten verlopen, maakt F1 23 gebruik van een nieuw safety rating-systeem dat zowel online als online gameplay aan elkaar koppelt. Dit systeem moedigt aan om spelers op een nette, veilige manier te laten racen en verbindt spelers met dezelfde mentaliteit om online racen eerlijker en leuker te maken.

Hoe, waar en voor hoeveel koop je de game?

De F1 23 Champions Edition is uitsluitend digitaal verkrijgbaar en bevat tijdelijk beschikbare Las Vegas-content, het Max Verstappen Race Wear Pack, Braking Point 2 Icons, een pakket met Vanity Items, Dual Entitlement, vier nieuwe Mijn Team-Icons, een XP Boost, het F1 World Bumper Pack, 18.000 PitCoin en drie dagen eerder toegang tot de volledige game (toegang vanaf 13 juni).

formule 1 game f1 23 verbeteringen datum prijs max vertappen race edition
(Afbeelding: EA)

De Standard Edition, met EA SPORTS-ambassadeur Charles Leclerc, Lewis Hamilton en Lando Norris op de cover, is zowel fysiek als digitaal verkrijgbaar vanaf 16 juni. Pre-orders ontvangen het F1 World Starter Pack en 5000 PitCoin.

F1 23 wordt uitgebracht voor de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam. Je koopt de game voor 68 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.