Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 12 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Forbes onthult de 400 rijkste Amerikanen: tot ziens Donald Trump

Forbes heeft de lijst met 400 rijkste Amerikanen van 2021 gedeeld. In tegenstelling tot de Bloomberg Billionaires Index staat niet Elon Musk, maar Jeff Bezos op nummer één. Toch wel verrassend, ook omdat Elon Musk zijn rivaal deze week nog treiterde met een ‘tweede plek’. De grote afwezige op de jaarlijkse lijst is president Donald Trump.

Een pijnlijke bevestiging van de steeds grotere kloof tussen arm en rijk: het collectieve vermogen van de 400 rijkste Amerikanen is met 40% gestegen. Vorig jaar waren ze samen 3,2 biljoen dollar waard, in 2021 ligt de gezamenlijke waarde op 4,5 biljoen dollar.

Forbes 400: de rijkste Amerikanen van 2021

Goed, op nummer één staat dus Jeff Bezos, met een geschat vermogen van 201 miljard dollar. Vlak achter hem zit Elon Musk, met een geschat vermogen van 190,5 miljard dollar. Op nummer drie, vier en vijf staan respectievelijk Mark Zuckerberg, Bill Gates en Google-medeoprichter Larry Page.

In de top 400 rijkste Amerikanen van 2021 staan in totaal 56 vrouwen. Slechts veertien personen in de jaarlijkse lijst van Forbes zijn jonger dan 40 jaar. Californië is de meest welvarende staat, met 89 vertegenwoordigers in San Francisco. Daarna volgen New York met 67 en Texas en Florida met beide 37.

Tot ziens Donald Trump

Dan zijn er nog 51 personen uit de top 400 rijkste Amerikanen gevallen. Onder anderen Donald Trump en Oprah Winfrey zien we voor het eerst sinds jaren niet meer terug. Onder de nieuwkomers zijn veel crypto-entrepreneurs, waaronder Coinbase-medeoprichters Brian Armstrong en Fred Ehrsam en de 29-jarige Sam Bankman-Fried.

Bekijk hier de volledige top 400 rijkste Amerikanen volgens Forbes.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.