Felix Decavel
Felix Decavel Interview 21 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

We vroegen Chris Hemsworth hoe je fit wordt als luie man: ‘Niet zo’

Thor ooit al ontmoet? Van dichtbij lijkt de superster nog meer op een buitenaardse god. En al zeker wanneer je bij een sixpack eerder aan bier denkt. Maar naast een deuk in het ego, verliet onze redacteur het Extraction 2-interview ook met enkele persoonlijke tips. Hoe word je volgens Chris Hemsworth fit als luie man? “Niet op die manier.”

De veruit minst atletische redacteur van Manners was onlangs in het bijzijn van de veruit meest atletische superheld van Marvel. Hoezo een ongelijke strijd?

Fit worden als luie man volgens Chris Hemsworth

Gewapend met een troosteloze onepack, een bedroevende conditie, en een gezond gebrek aan motivatie om daar verandering in te brengen, durfde hij de adonis van Extraction 2 te bestoken met de belangrijkste vraag. Hoe word je fit als een luie man die ook nog eens rookt en teveel fastfood eet? Asking for a friend.

fit worden, luie man, tips, chris hemsworth, extraction 2
(Afbeelding: Manners)

“Waarschijnlijk door met sigaretten en McDonald’s te stoppen”, lachte Chris Hemsworth eerst ontwapenend. Nooit! Nog tips om in de wind te slaan?

Voeding en training

“Voeding, training en mentale fitheid zijn het belangrijkst; maar ook rust nemen en je stressniveau verlagen. Let gewoon op je voeding. Eet biologisch als het kan. Eet veel groenten en fruit van hoge kwaliteit. Het zijn allemaal voor de hand liggende dingen die we al kennen. Maar helaas bestaat er geen magische pil die al het werk voor ons doet.”

Motivatie

“Vertrouw erop dat beweging de motivatie zal creëren. In plaats van op de bank te wachten tot er een knop wordt ingedrukt, begin zelf met bewegen en trainen. Begin met stappen te zetten en ineens wordt het een verslaving. Maar als ik te lang stop, verlies ik ook de zin om te trainen en goed te eten.”

Eerste stappen

“De makkelijkste oefeningen zijn dingen die je leuk vindt. Ik zou hardlopen of gewichtheffen kunnen voorstellen, maar misschien haat je dat. Zoek een sport waar je je door aangetrokken voelt. Dat kan gewichtheffen of hardlopen zijn, maar ook skaten, surfen of zwemmen. Experimenteer, dan word je vanzelf fit en minder lui.”

Workout van Chris Hemsworth voor Extraction 2

Bovendien heeft hij ook advies voor gevorderde fitness-fanaten. Dit was de workout van Chris Hemsworth voor zijn fysiek zware rol in Extraction 2.

Maar alvorens de keiharde actiefilm te bekijken, toch snel nog even een Big Mac halen. En dan liefst bij een van deze extreme McDonald’s-restaurants.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.