Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Firefly Lane na Wednesday grootste Netflix-hit: wat is er zo goed aan?

De serie Wednesday, een spin-off van The Addams Family, is één van de grootste Netflix-hits ooit. Maar net daaronder staat ook een megahit, waar je veel minder over leest. Wat maakt de show Firefly Lane zo goed?

Als je het even niet meer weet op Netflix, dan check je gewoon wat de massa kijkt. Zal vast wel goed zijn. Zo heb je Wednesday waarschijnlijk al gezien, de serie die al een tijdje ‘s werelds meest gestreamde show is. Nu aandacht voor het eveneens massaal bekeken Firefly Lane.

Firefly Lane op Netflix

Firefly Lane is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kristin Hannah. Geen waargebeurd verhaal, maar een sterk staaltje fictie. De Netflix-serie is gemaakt door Maggie Friedman. Seizoen 2 is net verschenen en dit is een nog veel grotere hit dan het eerste seizoen.

De Netflix-serie start in de jaren 70 en gaat over twee tienermeiden die bevriend raken. Je volgt ze tot het begin van deze eeuw. Kate (Sarah Chalke, How I Met Your Mother) ervaart de sterke persoonlijkheid van Tully (Katherine Heigl, Grey’s Anatomy) als ze elkaar als tiener ontmoeten in de seventies, in hun eerste baan als journalist in de jaren 80 en tijdens een hevige verliefdheid in 2003.

Wat maakt deze serie zo goed?

Vanzelfsprekend is de reis door verschillende decennia een heerlijke factor in deze serie. Ali Skovbye en London Robertson zijn de jongere actrices voor de rol van Tully, Roan Curtis speelt de jongere Kate. Daarnaast komt het in een serie niet zo vaak voor dat je het leven van de hoofdpersonages over zo’n grote tijdspanne volgt.

Niet voor niets is deze serie na Wednesday de grootste Netflix-hit van dit moment. Het publiek is enthousiast. Op Rotten Tomatoes geven kijkers de Firefly Lane gezamenlijk een score van 90%, wat ruim voldoende is. Wel moet je jezelf eerst even door het eerste seizoen worstelen.

“Seizoen 2 is veel beter dan seizoen 1. Als je het na seizoen 1 hebt opgegeven, raad ik je ten zeerste aan om seizoen 2 alsnog te kijken”, aldus Rotten Tomatoes-gebruiker Laura L. Waarvan akte. Razor B: “Geweldige serie. Elke aflevering liet me snakken naar de volgende. Maggie Friedman heeft de veranderende tijden perfect door de verhaallijn laten kronkelen. Uniek om ze door de decennia heen te volgen.”

Firefly Lane seizoen 1 en 2 zijn nu te streamen op Netflix. Lees ook waarom Wednesday, die andere hit, deze week onder vuur kwam te liggen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.