Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Máxima waarschuwt voor bitcoin en geeft Nederland financiële tips

Koningin Máxima geeft ons Nederlanders in een show van 538 financiële tips over onder andere bitcoin. Dit doet de vrouw van Willem Alexander in de rol van erevoorzitter van platform Wijzer in Geldzaken.

De week van 28 maart tot 1 april is de week van het geld. Dit betekent dat scholen in gesprek gaan over financiën. Om aandacht te vragen voor het onderwerp worden verschillende bekende Nederlanders ingezet.

Financiële tips van koningin Máxima

Koningin Máxima laat op de radio weten dat haar belangrijkste tip is: sparen en buffers opbouwen. “Er gebeuren altijd dingen waar je ineens geld voor moet hebben. Als je dan moet lenen, kost dat geld”, aldus de majesteit.

Als tweede tip stelt Máxima: “Altijd als je iets groots wil kopen, slaap er een nachtje over. De verleidingen zijn zo groot tegenwoordig, dat je snel denkt ‘ik koop het wel’. Maar dat geld heb je morgen niet meer voor iets anders, als dat nodig is.”

De koningin over bitcoin en andere crypto

Ook wordt er in de radioshow nog even gesproken over bitcoin. “Iets wat een rendement heeft van 20 procent, betekent dat er ook veel risico’s mee gemoeid zijn. De ene dag is het misschien 20 procent meer, maar vijf dagen later is het allemaal verdwenen”, zegt koningin Máxima over bitcoin.

Hoewel bitcoin door velen als een risicovolle investering wordt gezien, en het voor veel beleggers slechts een klein deel van het portfolio beslaat, is crypto steeds populairder onder jongeren. Volgens onderzoek van Rabobank en Nibud belegt zo’n 27 procent van de jongeren in crypto’s als bitcoin. Dit terwijl diepgaande kennis over investeren en cryptocurrencies vaak ontbreekt.

Interview: CEO Brand New Day over de 5 simpele regels van beleggen

Voordat je gaat beleggen in bitcoin of een andere belegging, en je de tips van koningin Máxima goed in je op hebt genomen, moet je jezelf deze vier vragen stellen voordat je gaat beleggen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.