Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 31 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze altcoin presteerde in 2022 tot nu toe het best

Terra’s LUNA en Ripple XRP zijn twee van de best presterende altcoins tot nu toe dit jaar, ontdekte Business Insider. Maar het is een andere altcoin die de nummer 1 heeft bemachtigd. Die eer is namelijk aan Waves.

Het zou zomaar kunnen dat je nog niet eerder van Waves hebt gehoord. Wat houdt deze altcoin in en waarom presteert hij momenteel zo goed?

Waves is de best presterende altcoin van 2022

Waves heeft een marktwaarde van 3,7 miljard dollar en heeft sinds de start van 2022 een rendement behaald van zo’n 125,5 procent, aldus Business Insider. Zeker de afgelopen dagen is de koers geëxplodeerd. Op 22 maart was 1 coin nog 32,41 dollar waard. Op het moment van schrijven ligt de koers op 50,39 dollar.

Wat voor cryptomunt is dit, en waarom presteerde juist deze altcoin het best dit jaar? Het is goed om te weten dat Waves méér dan een valuta is. Het is een decentraal handelsplatform waarmee je zelf tokens kunt maken. Ook is het mogelijk om een crowdfunding te organiseren op het platform, zonder dat je daar codeervaardigheden voor nodig hebt.

Dat maakt het een heel interessant platform voor bedrijven. Een praktijkvoorbeeld is de Whoppercoin van Burger King in Rusland, die werd gelanceerd met behulp van het Waves-platform in 2017. De klanten van Burger King kregen een Whoppercoin voor elke euro die ze uitgaven in de restaurants, als onderdeel van een loyaliteitsprogramma. Hoe meer grote namen gebruik gaan maken van Waves, des te meer dat waarschijnlijk zal doen voor de koers.

Decentraal handelsplatform

Waves wil dus niet andere crypto vervangen, maar een platform bieden waarop alles van waarde kan worden uitgegeven, overgedragen en uitgewisseld, zonder dat daar een derde partij aan te pas komt. We zeggen expres ‘alles van waarde’, want naast crypto kun je bijvoorbeeld ook traditionele valuta’s zoals de dollar en de euro uitwisselen.

Dat is Waves echt in een notendop, want er is veel mogelijk met het platfom. Dit korte filmpje van 1 minuut legt Waves waarschijnlijk het best uit.

Waarom presteert Waves dit jaar zo goed?

Waves werd al opgericht in 2016. Waarom is het juist dit jaar de best presterende altcoin? Dat is natuurlijk nooit helemaal met zekerheid te zeggen. Wat waarschijnlijk meespeelt is dat Waves momenteel migreert naar een 2.0 variant. Dit is een upgrade die het netwerk sneller en veiliger moet maken.

Ook kan het binnenkort gebruik maken van de Ethereum Virtual Machine (EVM). Het platform wil een toolbox ontwikkelen, waarmee projecten verschillende metaverses aan elkaar kunnen koppelen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je als gebruiker bijvoorbeeld je online identiteit van de ene metaverse kunt meenemen naar een andere digitale wereld.

De mensen achter het platform zitten niet stil, want in februari werd ook Waves Labs opgericht, een fonds van 150 miljoen dollar om toffe dingen op Waves te bouwen. Verwacht wordt dat dit niet het enige fonds is dat dit jaar zal worden geopend.

Allemaal nieuwtjes die de koers van Waves waarschijnlijk alleen maar goed hebben gedaan. Op de website van BTC Direct lees je meer over de nieuwe ontwikkelingen rondom Waves dit jaar.

Crypto Talks – Raoul (34): ‘Missers zijn nodig voor een goed inzicht’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.