Alrik de Jong
Alrik de Jong Popular Science 27 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Family Guy is een 80’s sitcom dankzij kunstmatige intelligentie

Hoe zou Family Guy eruitzien als live-action 80’s sitcom? Welnu, dat soort vragen kun je tegenwoordig stellen aan AI-tools als Midjourney. Kunstmatige intelligentie heeft een hapklaar antwoord op de vreemdste verzoeken.

Kunstmatige intelligentie (ook wel AI of artificial intelligence) maakt grote sprongen de laatste tijd. Wij steken onze kop in het zand, kijken weg voor de gevaren en staren ons blind op de leuke uitwerkingen. Zoals eerder deze week een eng realistisch feestje, waarover later meer. Nu eerst een geheel nieuwe live-action 80’s sitcom.

AI maakt Family Guy tot een 80’s sitcom

Voor de goede orde: Family Guy is een Amerikaanse geanimeerde sitcom. De hilarische serie draait om de Griffins, een gezin bestaande uit Peter en Lois (de ouders), Meg, Chris en Stewie (de kinderen) en Brian (de antropomorfe hond). Kan alleen als tekenfilm, zou je zeggen.

Niet dus. 400 afleveringen later heeft YouTube-kanaal Lyrical Realms Family Guy door AI-tool Midjourney gehaald om er door de kunstmatige intelligentie een live-action 80’s sitcom van te maken. De vaste personages Peter, Lois, Meg, Chris, Stewie en Brian zien er nu uit als echte mensen (en een hond). Ook bekende personages Glenn Quagmire, Cleveland Brown en Joe Swanson hebben een menselijk gezicht.

Kunstmatige intelligentie en vingers

Allemaal zeer geloofwaardig en realistisch, wij zouden direct tekenen voor een live-action reboot van Family Guy. Toch gaat de kunstmatige intelligentie op één specifiek vlak weer de fout in. Tel de vingers maar eens goed. Wat is dat toch met AI en handen?

Deze Family Guy-adaptatie volgt op een verwonderlijke reeks creaties die tot stand zijn gekomen middels Midjourney, een AI-tool die afbeeldingen maakt van tekstuele beschrijvingen. Bekijk bijvoorbeeld de eng realistische foto’s van mensen die niet bestaan op een feestje dat nooit heeft plaatsgevonden. Pas als je héél goed kijkt, zie je dat er ergens iets fout is gegaan.

Midjourney

Midjourney is een app waarvoor je aardig wat moet betalen. Bekijk op de website van de AI-tool wat voor kunst eruit komt als je Vincent Van Google of andere verzoeken indient.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.