Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals-memes: waar waren ze toen Thanos de Avengers vernietigde?

Eternals, de aankomende superheldenfilm van Marvel, gaat op 5 november in première, maar het grote watertanden is al begonnen. Eerder deze week verscheen de eerste trailer, en daarop volgden al vrij snel de eerste memes.

Onderwerp van spot: waar waren Sersi, Ikaris en de andere Eternals toen Thanos de aarde aanviel? Waarom hielpen ze de Avengers niet?

Eternals in een notendop

Om de memes te duiden even een heel beknopte achtergrond van de aankomende film, die is gebaseerd op de stripboeken van Marvel. Om te beginnen heb je de Celestials, een soort goddelijke kosmische wezens met bijna ongelimiteerde krachten. Zij houden verschillende planeten in de gaten, waaronder de aarde.

Dan heb je de Eternals, heel kort gezegd een soort kosmische politie. Het is een onsterfelijk buitenaards ras met menselijke eigenschappen, dat miljoenen jaren geleden is gecreëerd door Celestials. Ze leven al duizenden jaren in het geheim op de aarde en worden eens in de zoveel tijd wakker om deze planeet te redden. Allemaal hebben ze specifieke superkrachten, maar de gemeenschappelijke kracht is hun Uni-Mind. Dan heb je de mensen op aarde, die er zoals gewoonlijk een potje van maken.

En dan heb je nog de Deviants, tevens miljoenen jaren geleden gecreëerd door de Celestials. Dit zijn de slechteriken, en hun doel is om de aarde te veroveren. Maar door de eeuwen heen worden ze daarbij altijd maar weer gedwarsboomd door de Eternals. In de nieuwe film, die zich afspeelt na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame, is het weer eens zover.

In de stripboeken en aankomende volg je vooral de Eternals. Angelina Jolie, Gemma Chan, Richard Madden, Salma Hayek; alle grote namen spelen de superhelden die de aarde willen redden. Maar nu komt het: van oorsprong is Thanos, de superschurk die je kent uit de laatste Avengers-films, ook een Eternal.

Memes: waar waren ze toen Thanos de Avengers aanviel

Dus rijst de vraag: waar waren de Eternals in hemelsnaam toen de Avengers het tegen Thanos opnamen? Hadden ze niet even kunnen helpen? Had heel wat ellende gescheeld. Uiteraard zijn hier binnen het universum van Marvel verschillende verklaringen voor, al zijn die niet eenduidig. Feit is dat de memes hilarisch zijn.

De strekking is duidelijk: waar waren ze? Al kun je je dat natuurlijk ook afvragen van de X-Men. En Wolverine. Blijkbaar zijn de Deviants, met Kro the Deviant als grote superschurk, nog een slagje erger dan Thanos. “Al die jaren hebben we nooit ingegrepen. Tot nu”, zeggen de Eternals. We kunnen niet wachten tot 5 november, de dag waarop deze mega-franchise in wording openbarst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.