Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals heeft nu al een officiële datum op Disney+

De meest recente Marvel-film Eternals komt sneller op Disney+ dan je durfde te hopen. Net iets meer dan twee maanden na de première verschijnt de film al op de streamingdienst.

Net als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings verschijnt ook Eternals al vrij snel na de première in de biscoop op Disney+. Die Marvel-film ging 1 september 2021 in première en verscheen 12 november op de streamingdienst.

Eternals vanaf 12 januari op Disney+

Tussen de bioscooppremière van Eternals en de livegang op Disney+ zit ongeveer dezelfde periode. De Marvel-film met onder anderen Salma Hayek, Richard Madden en Angelina Jolie in de sterrencast ging op 3 november 2021 in première. De streamingdienst heeft nu onthuld dat de film vanaf 12 januari 2022 te streamen is.

Vooral sinds de pandemie komt het vaker voor dat films al vrij snel na de bioscooprelease op een streamingdienst verschijnen. Bij Black Widow werd er zelfs lang gepraat over een gelijktijdige première in de bioscoop en op Disney+. Uiteindelijk werd er gekozen voor Premiere Access (tegen betaling), en dat legde de filmstudio geen windeieren. Eternals is vanaf 12 januari 2022 gewoon zonder toeslag te zien voor abonnees.

De film

De Eternals vormen een nieuwe groep superhelden binnen het Marvel Cinematic Universe. De ‘onsterfelijken’, die al duizenden jaren ongezien tussen de mensen op aarde leven, moeten de planeet redden tegen de monsterlijke wezens Deviants, die sterker zijn dan ooit. Deviants zijn net als zijzelf geschapen door de Celestials, kosmische wezens met bijna ongelimiteerde krachten.

Eternals is de eerste MCU-film met de status ‘rotten’ op Rotten Tomatoes, maar laat je daar niet door afschrikken. Het is even wennen aan een nieuw type superheld, maar het is naar onze mening een lekkere film en een veelbelovende franchise binnen een franchise. Vanaf 12 januari 2022 te zien op Disney+.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.