Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 28 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk: ‘Volgende koop is Coca-Cola, om er weer cocaïne in te doen’

Terwijl er veel kritiek is op de overname van Twitter door Elon Musk en zelfs Cate Blanchett waarschuwt voor de gevaren daarvan, loopt ‘s werelds rijkste man zelf lekker te grappen en grollen. Hij tweette gekscherend dat de volgende aankoop Coca-Cola is, om er weer cocaïne in te stoppen.

Elon Musk grapte op Twitter dat hij na het inlijven van Twitter een volgende slag zou willen slaan door Coca-Cola over te nemen. Dan zou hij bij dat frisdrankconcern cocaïne in het cola-recept kunnen laten terugkeren, verwijzend naar het originele recept van het drankje toen het in 1886 voor het eerst op de markt kwam.

Elon Musk: ‘Coca-Cola kopen en cocaïne erin doen’

De miljardair bereikte eerder deze week nog een overeenkomst over de overname van Twitter. Ook die deal deed hij om iets bij het bedrijf te kunnen bewerkstelligen. De Tesla-topman wil van Twitter een soort bastion voor de vrijheid van meningsuiting maken. Over de deal worden de laatste dagen ook veel grapjes gemaakt op sociale media. Musk zelf lijkt daar nu vrolijk aan mee te doen met de tweet: “De volgende stap is dat ik Coca-Cola koop om de cocaïne er weer in te doen.”

Met de overname van Twitter is 44 miljard dollar gemoeid, een bedrag waarvoor de multimiljardair de financiering rond kon krijgen. Maar Coca-Cola is ook voor de rijkste man ter wereld waarschijnlijk iets te prijzig. De huidige beurswaarde bedraagt 284 miljard dollar, terwijl het vermogen van Elon Musk momenteel wordt geschat op zo’n 253 miljard dollar. Een groot deel van dat vermogen zit in aandelen en hij heeft al het geld dus niet direct beschikbaar.

Losgeslagen projectiel op Twitter

Elon Musk staat bekend als een fervent twitteraar en hij zegt op het platform ook wel eens dingen die hij beter niet kan zeggen. Dat heeft hem eerder ook in de problemen gebracht. Hij zorgde met tweets over autofabrikant Tesla voor grote koersschommelingen. Beurstoezichthouder SEC heeft hem daarom gedwongen al zijn tweets te laten controleren door juristen voor hij deze plaatst. Ook moest hij een boete betalen omdat hij een paar jaar terug beleggers zou hebben misleid met tweets dat hij Tesla van de beurs wilde halen. Benieuwd wat aandeelhouders van zijn bericht op Twitter over Coca-Cola en cocaïne vinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.