Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

MG gaat elektrisch met de pijlsnelle sportauto Cyberster

MG onthult officieel de Cyberster. Een tweezits roadster die moet teruggrijpen naar de historie van de Engelse sportwagenfabrikant.

MG is al jaren in handen is het Chinese SAIC, met een nieuwe visie ten gevolge. Des te verrassender is het dat er nu een sportwagen komt. De eerste zonder brandstofmotor.

Geïnspireerd op de MGB Roadster

De nieuwe Cyberster is volledig elektrisch en schiet in minder dan 3 seconden naar de 100 kilometer per uur. De actieradius bedraagt 800 kilometer. Geen bijzondere specificaties voor een elektrische roadster, desondanks maakt het design de auto wel spannend.

MG Cyberster, elektrische roadster
(Afbeelding: MG) (Afbeelding: MG)

Het ontwerp heeft weinig weg van een klassieke MG. Het Britse gevoel moet je halen uit de achterlichtunits, waarin je de vlag van Groot-Brittannië ziet. Ook de lampen in de neus zijn apart. De ovale units lijken een soort klapkoplampen, maar zijn gewoon LED-strepen. De Magic Eyes openen als je de verlichting aan zet.

MG Cyberster, elektrische roadster
(Afbeelding: MG)

Door de grote ‘mond’ die geaccentueerd wordt door de donkere bumperlip heeft de neus van een afstand wat weg van de McLaren P1. Al ziet het interieur van de Chinese Engelsman er een stuk futuristischer uit.

Uniek interieur

Met een klein stuurtje in de vorm van een F1-stuur, uniek gevormde stoelen en geen fysieke knoppen in de middentunnel doet de ‘gaming cockpit’ – zoals MG het noemt – zijn naam eer aan.

MG Cyberster, elektrische roadster
(Afbeelding: MG)

Rechts van de bestuurdersstoel zit een klein langgerekt schermpje. Wat hier precies op weergegeven wordt, is nog onbekend. Ook valt het op dat er twee kleine schermpjes naast het ‘klokkenpaneel’ zitten. Naar verwachting zijn dit de schermpjes die de ontbrekende spiegels vervangen.

Weinig details bekend over de MG Cyberster

Vooralsnog is er weinig info over de Cyberster bekend. Meer details over de auto volgen tijdens de Shanghai Auto Show van 21 tot en met 28 april.

MG Cyberster, elektrische roadster
De velgen zijn typische concept-velgen en worden vaak niet echt in productie genomen. (Afbeelding: MG)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.