Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 18 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Op dit cruisechip kun je vanaf 2025 permanent all-inclusive wonen

Ahoi, landrot! Heb je altijd al gedroomd van een leven op zee, maar sta je niet meteen te springen van die carrièreswitch naar Somalisch piraat? Zet dan maar alvast je kapiteinspet op, want vanaf 2025 krijg je de kans om de oceanen permanent en all-inclusive onveilig te maken. Dan zou de bouw van ’s werelds eerste volledig residentiële cruiseschip, MV Narrative, immers afgerond moeten zijn.

Het scheepsbouwbedrijf achter dit luxueuze megaschip, Storylines, belooft een ‘unieke globale levensstijl’ waar je niets te kort komt en die niet moet onderdoen voor een bruisend bestaan in welke metropool dan ook. Overigens claimt het bedrijf dat de MV Narrative het groenste cruiseschip ooit zal zijn. Laten we er echter geen doekjes om winden: de aarde redden van klimaatverandering doen ze nou ook weer niet. Maar welke snufjes en faciliteiten kun je allemaal vinden aan boord? Welke uithoeken van de wereld krijg je te zien? En hoeveel moet dat allemaal kosten? Een overzicht.

Residentie (met) Zeezicht

De MV Narrative is ongeveer 226 meter (of ruim 10 tennisbanen) lang en telt 547 residenties die onderverdeeld zijn in 11 categorieën. Deze luxe kajuiten bieden plaats aan 1.000 passagiers en kunnen tot op een zekere hoogte gepersonaliseerd en aangepast kunnen worden. Wijnliefhebber? Dan is een wijnklimaatkast in de keuken geen overbodige luxe. Liever een ristretto dan filterkoffie in de ochtend? Doe er in dat geval maar een espressomachine bij.

All-inclusive Cruiseschip Permanent wonen
(Afbeelding: Storylines)
All-inclusive Cruiseschip permanent wonen (4)
(Afbeelding: Storylines)
All-inclusive Cruiseschip permanent wonen
(Afbeelding: Storylines)

De kleinste residentie op het ‘all-inclusive’ cruiseschip is een studio van 22 vierkante meter groot die voor 1 miljoen euro in de verkoop gaat. Heb je toch net wat meer ruimte nodig om permanent te wonen? Dan kun je opteren voor het duplexappartement: 4 slaapkamers, 2 verdiepingen en 183 vierkante meter vol comfort en luxe. Prijskaartje? Een slordige 8 miljoen euro. Zicht op zee inbegrepen uiteraard.

‘All-Inclusive’ cruiseschip

Ondanks dat je al een fikse som geld moet neertellen voor een residentie op de MV Narrative, dien je ook rekening te houden met de kosten van je levensonderhoud. Voor niets gaat de zon op natuurlijk en dat is helaas ook in internationale wateren het geval. Afhankelijk van het type kajuit waarin je verblijft, rekent Storylines dat je minstens 60.000 euro per jaar zal nodig hebben om rond te komen.

Dat klinkt best veel, maar je kan wel van alle faciliteiten op het schip gebruik kan maken. Een soort all-inclusive cruiseschip dus. Naast een schoonmaak en laundry service kun je 24/7 roomservice bestellen, krijg je een premium satelliet-tv-abonnement en mag je aan tafel schuiven in elk restaurant op het schip. Dat zijn echter lang niet de enige troeven om je van een leven op zee te overtuigen. Sterker nog, we raden je aan om een kompas mee te nemen. Niet om de zeven zeeën te navigeren, maar zodat je niet verloren loopt.

Van bibliotheek tot bowlingcentrum

Ook al spendeer je de rest van je dagen op het luxe cruiseschip, denk maar niet dat je je zal vervelen. Wat mag je naast de gebruikelijke faciliteiten nog allemaal verwachten aan boord van deze mastodont?

 • 20 restaurants en bars
 • 3 zwembaden
 • 18 verdiepingen
 • Bibliotheek met 10.000 boeken
 • Jachthaven achterin het schip met o.a. zeilbootjes en jetski’s
 • Bowlinghal
 • Microbrouwerij
 • Broeikastuinen op zonne-energie
 • Fitnesscentrum van 1.000 vierkante meter
 • Bioscoop en theater
 • Golfsimulator
 • Atletiekbaan
 • Conferentieruimtes, kantoren en gedeelde workspaces
All-inclusive Cruiseschip permanent wonen
(Afbeelding: Storylines)
All-inclusive Cruiseschip permanent wonen luxe
(Afbeelding: Storylines)
Cruiseschip permanent wonen All-inclusive
(Afbeelding: Storylines)

Cosmopolitaanse zeebonken

Bewoners van de MV Narrative mogen zich wel degelijk wereldreizigers noemen. Storylines geeft aan dat het schip om de drie jaar de volledige aardbol zal bevaren en bij elke reis rond wereld zal het all-inclusive cruiseschip in totaal langs zo’n honderd bestemmingen varen. Bovendien kunnen passagiers democratisch bepalen waar ze liefst het anker willen laten zakken en voor hoe lang. Alleen jammer dat er geen kartbaan aan boord te vinden is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.