Redactie
Redactie Human Interest 1 nov 2016
Leestijd: 3 minuten

Eenvoudig langer volhouden in bed met deze tips

Het is misschien wel één van de grootste schaamtes van een man: je kruid te vroeg verschieten, eerder zingen dan gepland; voor wie het nog niet doorhad: te vroeg klaarkomen in bed. Het is geen geheim dat de gemiddelde man zijn climax eerder bereikt dan de gemiddelde vrouw, maar er zijn races die je niét wilt winnen. Dit is er één van. Wat moet je nu doen om het langer vol te houden in bed? Deze experts komen met praktische tips.

Get your head straight

Seksuoloog Dr. Patti Britton is stellig: ‘Angst om slecht te presteren is de nummer één reden voor falen.‘ Met andere woorden: het niet lang genoeg volhouden zit voor een groot gedeelte tussen je oren. Haar oplossing verwoordt ze mooi: ‘Stay out of your head and into your body‘. Voel aan wat je lichaam doet en handel hiernaar. Stop als je even pauze nodig hebt of switch bijvoorbeeld van handeling of positie. Leer jezelf aan om positief te denken tijdens een fijne pot seks. Vreemd eigenlijk dat er mannen zijn die dat kennelijk niét doen. Stop met piekeren, start met genieten.

 

Diep gaan hoeft niet (de hele tijd)

De meeste mannen die problemen ervaren met te vroeg komen, hebben moeite op het moment dat zij écht gas gaan geven. Seksexpert Catherine Toyooka pleit voor een andere aanpak. ‘Het beste dat je kunt doen wanneer je voelt dat je het niet lang meer uithoudt, is je tempo verlagen. Probeer haar te teasen.‘ Vrouwen hebben veel zenuweinden aan de ingang van de vagina, dus je hoeft niet diep te penetreren op het moment dat je het moeilijk hebt om haar tevreden te houden. Bovendien heeft rustiger aan doen een ander voordeel, zegt Toyooka: ‘Rustiger aan doen is sensueler omdat je ook aandacht kunt besteden aan de rest van haar lichaam.‘ Ze sluit af met een fraaie oneliner: ‘The most important thing to keep in mind that will help you last longer? Enjoy the journey that leads to your destination.

 

Train jezelf

Je kunt jezelf trainen om het langer vol te houden in bed. Dit is echt geen rocket science en iedere man kan het doen. Dr. Patti Britton wederom aan het woord: ‘Door de pubococcygeus te trainen (de naam mag je direct vergeten: het is de spier die helpt je urine in te houden als je aan het plassen bent) krijg je meer controle. Probeer drie maal vijftien keer je plas te onderbreken.‘ Los van het feit dat je zo meer controle over je kruis krijgt, heeft het nog een voordeel, stelt Britton: als je deze spiergroep goed traint zal de bloedsomloop naar je penis verbeteren, hetgeen ook nog eens resulteert in een nog betere erectie.

 

De ‘7 om 9 methode’

De ‘7 om 9 methode’ is een beproefde techniek om jezelf in toom te kunnen houden. Het werkt heel simpel: zeven keer snel in en uit, negen keer langzaam. ‘Dit ritme is goed voor mannen die het minder lang volhouden dan hun partner nodig heeft.‘ zegt seksexpert A.L. Harper. Deze methode kent nog een bijkomend voordeel: omdat je werkt in een vast ritme, kan zij haar bewegingen en timing beter op jou afstemmen. In samenwerking met deze methode kun je ook diepere en meer oppervlakkige penetraties afwisselen.

Men's Fitness

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.