Felix Decavel
Felix Decavel Crypto 12 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De verrassende visie op Bitcoin van Edward Snowden

Edward Snowden is de hoofdaffiche op de jaarlijkse Bitcoin Conference in Amsterdam die momenteel plaatsvindt. Maar de visie van de beruchte klokkenluider over het gebruik van crypto kan best verrassend genoemd worden. Al zou dat niet zo mogen zijn.

De Bitcoin-conferentie in Amsterdam loopt van 12 tot en met 13 oktober. En hoewel er veel interessante gasten op het menu staan, schiet Edward Snowden ongetwijfeld de hoofdvogel af.

Maar de voormalige NSA-spion was in 2022 al eens te gast op een gelijkaardige conferentie in Texas. Wat is zijn mening over Bitcoin?

Edward Snowden over Bitcoin

Hoewel de huidige crypto-laagconjunctuur steeds meer beleggers afschrikt, zien de meesten van ons in de digitale valuta vooral een manier om (snel geld te verdienen). Niet zo bij Edward Snowden.

“Over het algemeen moedig ik mensen niet aan om hun geld in cryptocurrencies als technologie te steken. Dit is wat mij van veel mensen in de gemeenschap onderscheidt”, vertelde Snowden. “Ik gebruik Bitcoin om het daadwerkelijk te gebruiken. In 2013 betaalde ik met Bitcoin om via een pseudoniem voor de servers te betalen.”

Klokkenluider en internet-privacy

Via deze servers kon de cybersecurity-expert geheime documenten van de NSA lekken, zijn toenmalige werkgever. Daardoor kwam de wereld te weten dat de geheime dienst van Amerika zijn burgers buiten de wet om bespiedde. Sindsdien is de klokkenluider een felle voorstander van internet-privacy, en dus Bitcoin.

“Zie het als een bestelwagen die over de snelweg rijdt”, verklaarde Edward Snowden. “Je kunt niet zien wie de passagiers zijn. Maar je kunt wel zien waar het busje is vertrokken, waar het is beland, hoe lang het heeft geduurd, dat soort dingen.”

Hij pleit er dan ook voor om cryptovaluta zo min mogelijk regulering op te leggen, zodat transacties anoniem kunnen blijven verlopen. “We moeten ervoor zorgen dat niemand dat niveau kan observeren”, stelde Edward Snowden. “We moeten meer transacties vergelijkbaar maken, zodat iedereen in dezelfde soort busjes rijdt en verdwaalt in de menigte.”

Bitcoin Conference in Amsterdam

Via YouTube en hieronder kun je de gehele Bitcoin Conference in Amsterdam live volgen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.