Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Echt einde Game of Thrones duikt op in pitch George R.R. Martin

Er is een brief gevonden waarin te lezen valt hoe Game of Thrones écht had moeten eindigen. Volgens welingelichte gebruikers van Reddit is het oorspronkelijk bedachte einde te lezen in de oude pitch van schrijver George R.R. Martin uit 1993.

Het is alweer even geleden, maar het volgens fans belabberde einde van HBO-serie Game of Thrones zit nog vers in het geheugen. De eerste zes seizoenen waren gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, daarna maakten de filmmakers van HBO er zelf een einde aan. En vanaf dat moment ging het bergafwaarts. Er volgde zelfs een petitie voor een remake, waarop Jon Snow-acteur Kit Harington een duidelijke reactie had: Go F*ck Yourself.

Het échte einde van Game of Thrones

Met terugwerkende kracht begrijpen we Kit Harington wel, want met Jon Snow was het volgens deze vermeende oude pitch van George R.R. Martin anders afgelopen. “Bran Stark zit tegen het einde van Game of Thrones op de ijzeren troon“, is te lezen in de brief die is gedeeld op Reddit. “Comfortabel zit hij daar niet. In het noorden zit zijn bittere vijand Jon Snow, terwijl Daenerys Targaryen een invasie voorbereidt. Aan de andere kant van de Muur kijken de Witte Lopers toe met kille, dode ogen terwijl zij hun krachten verzamelen.

einde, game of thrones, bran stark, jon snow, pitch, brief, george rr martin, seizoen 8
Onder meer de band tussen Bran Stark en Jon Snow had George R.R. Martin anders in gedachte (Afbeelding: HBO)

Ook op het einde van seizoen 8 van Game of Thrones is Bran Stark de koning van Westeros, waarbij hij Tyrion Lannister als zijn Hand kiest. Hij is in de HBO-serie echter niet in conflict met Jon Snow. Er staan ook details in de opgedoken pitch die naar het einde leiden. Zo zou Jaime Lannister een massamoord plegen om de ijzeren troon voor zichzelf te hebben en Tyrion de schuld geven. Die zou op zijn beurt overlopen naar de Starks en verliefd worden op Arya. En zo kunnen we nog even doorgaan. Het blijft een gevalletje ‘wat als’. Maar wees gerust: George R.R. Martin geeft het verhaal een ander einde in zijn boeken, zo deed hij eerder al uit de doeken.

SerieTotaal

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.