Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 22 mei 2019

Kit Harington over petitie Game of Thrones-fans: Go F*ck Themselves

In de boeken van George R.R. Martin mag Game of Thrones dan een ander einde krijgen dan de serie, fans zijn not amused en willen via een petitie een remake van het laatste seizoen. Kit Harington, die Jon Snow speelde in de serie, heeft een boodschap voor hen: “Go F*ck Themselves”.

Kit Harington (Jon Snow) hekelt respectloze fans

Met bijna anderhalf miljoen fans die de petitie tekenden voor een remake van seizoen 8 van Game of Thrones hebben ondertekend, moge het duidelijk zijn dat er ontevredenheid heerst. Natuurlijk gaat HBO geen nieuw einde breien, maar de kritiek werkt wel aanstekelijk. De waardering van de afleveringen van seizoen 8 behoren tot de laagste van alle seizoenen bij elkaar. Inmiddels vermeldt IMDb een score van 4,4 uit 10 voor heel seizoen 8. Ter vergelijking: de vorige seizoenen scoorden een gemiddelde van 9,1.

game of thrones, petitie, jon snow, kit harington

Kit Harington, die Jon Snow speelde in Game of Thrones, heeft een geheel eigen mening over de klagende fans die de petitie hebben ondertekend. Als het aan hem ligt, kunnen deze klagende fans de kolere krijgen want, zo stelt hij, dat gedrag is compleet respectloos. Zijn quote is zonde om te vertalen: “I think no matter what anyone thinks about this season — and I don’t mean to sound mean about critics here — but whatever critic spends half an hour writing about this season and makes their judgment on it, in my head they can go fuck themselves. Cause I know how much work was put into this“, aldus Kit Harington. Hij bedoelt kort gezegd: ‘You know nothing, you bastards’.

Petitie tegen Game of Thrones seizoen 8

Na aflevering vijf van het achtste seizoen, ‘The Bells’, gingen fans zo ver dat ze een petitie via Change,org lanceerden om Game of Thrones seizoen 8 in zijn geheel te herschrijven. De petitie is ondertussen ondertekend door bijna anderhalf miljoen mensen.

Kit Harington is niet het de enige acteur of actrice uit de cast van Game of Thrones die het beu is met de verbale aanval van fans. Sophie Turner, die Sansa Stark speelde, vertelde The New York Times dat het ronduit respectloos is. “Zoveel mensen werkten met passie aan het laatste seizoen. Dan is het heel gemeen en respectloos om simpelweg te zeggen dat het slecht is omdat je iets anders had verwacht.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kit Harington over petitie Game of Thrones-fans: Go F*ck Themselves
Sluiten