Bijna een half miljoen mensen eisen een Game of Thrones seizoen 8 remake

Ben je fan van Game of Thrones dan verwacht je niets minder dan het allerbeste. Als je dan na lang wachten eindelijk het achtste seizoen kunt bekijken, verwacht je ook dan het minstens zo goed is als de voorgaande seizoenen. Dat valt dus vies tegen. Bijna een half miljoen diehard-fans van GoT hebben al laten weten geen genoegen te nemen met wat ze tot nu toe kregen voorgeschoteld en eisen een remake die recht doet aan de verwachtingen.

Het achtste seizoen van Game of Thrones is nu een tijdje bezig en de fans laten al duidelijk weten wat ze ervan vinden. De kritieken zijn dan ook niet van de lucht. De zelfbenoemde slachtoffers hebben zich inmiddels verenigd en hebben een petitie via Change.org gelanceerd. Het ultieme doel: een remake van het volledige achtste seizoen van de populaire serie.

‘Game of Thrones schrijvers zijn volledig incompetent’

“David Benioff en D.B. Weiss hebben zich bewezen als hopeloos incompetente schrijvers wanneer ze geen bronnenmateriaal (dat wil zeggen de boeken) hebben waarop ze kunnen terugvallen”, aldus de initiatiefnemer van de online petitie, Dylan D. uit Fort Worth, Texas. “Deze serie verdient een laatste seizoen dat recht doet aan de kwaliteit van R.R. George. Mijn verwachtingen zijn volledig ondermijnd en HBO laat het zomaar gebeuren!”

Benioff en Weiss krijgen het zwaar te verduren op social media. De fans pikken het niet dat de heren zich er zo eenvoudig van af maken omdat er toevallig een achtste seizoen moest komen. Luiheid dus in de ogen van veel Game of Thrones-fans.

Battle of Winterfell: het begin van het drama

De hele online discussie begon met een reeks klachten over de te donkere Battle of Winterfell en ging vervolgens verder tot aan de “Coffeegate” aflevering waarin duidelijk een Starbucks koffiekop (per ongeluk) werd getoond.

game of thrones

De digitale oorlogsvoering beleefde een hoogtepunt afgelopen zondag: een promo-afbeelding waarin Jaime Lannister’s (Nikolaj Coster-Waldau) afgehakte rechterhand op miraculeuze wijze bleek te zijn geheeld. Het gevolg laat zich raden: de fans pikten dit niet. “Jaime’s hand is magisch genezen in aflevering 5,” riep een fan in een tweet die inmiddels in verwijderd. “Alsof we nog meer bewijs nodig hadden.”

Tijden zijn veranderd

Blijkbaar veranderen de tijden in rap tempo. Fans maken zich wel vaker druk om een aflevering van een favoriete serie, maar veelal betrof dit het vrijgeven van spoilers. Bij de kritieken op Game of Thrones is het geklaag van een geheel ander niveau. Nu gaat het om de inhoudelijke kwaliteit van de serie en dan met name het laatste seizoen.

Of de fans hun zin krijgen door de petitie valt nog te bezien. Zelfs als dat niet gebeurt, is er niks verloren. Zo komen er nog vier spin-off’s van de serie waaronder ‘Bloodmoon’. Naar verluidt is men daar al mee aan de slag gegaan en wordt er druk gefilmd in onder andere Belfast.

New York Post

Reageer op artikel:
Bijna een half miljoen mensen eisen een Game of Thrones seizoen 8 remake
Sluiten