Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Meest dystopische oorlogsfilm in jaren scoort al vóór bios-première

Civil War komt bijna uit. De film over een nieuwe Amerikaanse Burgeroorlog (hopelijk geen profetisch plot) scoort al voor de première in de bios hoge recensies. Niet geschikt voor tere zieltjes.

Op 14 maart ging de oorlogsfilm in première tijdens South by Southwest (SXSW) voor een select publiek. Nu al staat de Rotten Tomatoes-score op 92%.

De dystopische oorlogsfilm Civil War

Civil War speelt zich af in de nabije toekomst. Een team van journalisten reist door de Verenigde Staten tijdens de snel escalerende Tweede Amerikaanse Burgeroorlog, die de hele natie heeft overspoeld. De oorlog wordt gevoerd tussen de Amerikaanse regering, de separatistische Western Forces van Texas en Californië, de Florida Alliance en de New People’s Army. Veel boze mensen en complotten.

De oorlogsfilm documenteert de journalisten die worstelen om te overleven in een tijd waarin de Amerikaanse regering een dystopische dictatuur is geworden. Een periode waarin partijdige extremistische milities regelmatig oorlogsmisdaden plegen.

92% score op Rotten Tomatoes

De cast van Civil War bestaat uit onder anderen uit Kristen Dunst en Jesse Plemons. Ooit samen een geniaal koppel in Fargo seizoen 2, in deze dystopische oorlogsfilm zeker geen vrienden. Verder spelen Wagner Moura (Pablo Escobar in Narcos) en nog veel meer topacteurs mee.

civil war oorlogsfilm wagner moura
(Afbeelding: A24)

De film scoort nu dus al voornamelijk zeer positieve recensies, die goed zijn voor een score van 92% op Rotten Tomatoes. “De harde en verontrustende opzet van deze oorlogsfilm is een aangrijpende blik van dichtbij op de gewelddadige onzekerheid van het leven in een natie in crisis”, is de algehele consensus. Bekijk het volledige overzicht van de Rotten Tomatoes-recensies.

Civil War is vanaf 11 april 2024 te zien in de Nederlandse bioscoop. Check ook de nieuwe waargebeurde oorlogsfilm Shamrock Spitfire, die Top Gun achterna vliegt. Om direct door te streamen naar de beste oorlogsfilms ooit. En na al dat geweld is het tijd voor deze zoete nieuwe romcom-serie op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.