Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Dyson zet stofzuigkennis in voor next-level ANC-koptelefoon

Kun je andere mensen niet luchten, horen of zien? Dan hebben we in ieder geval de oplossing gevonden voor de eerste twee. En anders ga je met de luchtreinigende Dyson Zone noise-cancelling koptelefoon gewoon als Hannibal Lecter verkleed naar het volgende halloweenfeestje.

Het hing al een tijdje in de lucht. Desondanks, als je Dyson hoort, denk je waarschijnlijk aan stofzuigers. Maar nu heeft het Britse bedrijf voor keukenapparatuur en stofzuigers zijn kennis over luchtstromen en filters gebruikt voor een wel heel bijzondere noise-cancelling koptelefoon. Met de Dyson Zone blokkeer je niet alleen het rumoerige stadsgedruis, maar zuiver je ook ongewenste luchtjes.

De Dyson Zone kost 949 dollar in Amerika, waar de gadget maart wordt uitgebracht. China is vanaf januari de eerste verkoper, en daarna krijgen ook het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Hong Kong de kans om de bizarre noise-cancelling koptelefoons aan te schaffen. Vanaf wanneer het opmerkelijke apparaat ook bij ons verkrijgbaar is, wordt later bekend. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor meer updates.

Dyson Zone: noise-cancelling koptelefoon met luchtreiniging

Het afneembare vizier over de mond en de neus van de drager dient een soortgelijk doel als het bescheiden virusbestrijdende gezichtsmasker. Namelijk voorkomen dat ongewenste luchtdeeltjes worden ingeademd. Hoewel het bedrijf in het verleden heeft gezegd dat de noise-cancelling koptelefoon niet specifiek ontworpen is voor bescherming tegen Covid-19, zijn de filtercapaciteiten van de Dyson Zone een stuk geavanceerder dan normale mondmaskers.

dyson zone, koptelefoon met luchtreiniging
Het filtersysteem van de Dyson Zone (Afbeelding: Dyson)

In elke oorschelp zitten compressoren die lucht zuigen door dubbellaagse filters en twee stromen gezuiverde lucht naar de neus en mond sturen via het vizier. De filters van Dyson gaan een jaar mee en kunnen de kleinste luchtdeeltjes aanpakken. Een andere laag kan ook geuren zoals bouw- en riooldampen of verontreinigende gassen zoals stikstofdioxide uitfilteren.

Ondanks de vrees dat een zoemende motor in de noise-cancelling koptelefoon de audio-ervaring van de Dyson Zone verpest, beweert het bedrijf dat de 11 microfoons in het product het omgevingsgeluid met maar liefst 38 decibel verminderen. Het filtratiesysteem en de hoofdtelefoon gaan bovendien vier uren mee met één batterijlading.

Dyson Zone, koptelefoon luchtreiniging
Ook leuk voor Halloween-verkleedfeestjes (Afbeelding: Dyson)

Check ook de beste noise-cancelling koptelefoons van 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.