Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 1 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient de duurste Premier League-transfer ooit per seconde

Chelsea bombardeerde Enzo Fernandez gisteren tot duurste transfer ooit in de Premier League met een astronomisch prijskaartje van omgerekend 121 miljoen euro. Maar hoeveel salaris zal de Argentijn zelf verdienen in Londen? We rekenen het nog even door tot op de seconde.

Een jaar geleden was hij nog een veelbelovende doch onbekende voetballer. Maar inmiddels heeft het WK in Qatar Enzo Fernandez naar de voetbaltop gekatapulteerd. Met een waanzinnig bedrag van 121 miljoen euro maakte Chelsea van de middenvelder prompt de duurste transfer ooit in Engeland.

Todd Boehly, de schatrijke nieuwe eigenaar van de Engelse traditieclub, laat dan ook niets aan het toeval over en wil zo snel mogelijk uit het moeras van de Premier League klimmen. Om van de povere tiende plaats af te komen, gaf Chelsea afgelopen transferperiode maar liefst 325 miljoen euro uit. Meer dan alle clubs uit de andere vier grote Europese voetbalcompetities samen.

Maar het leeuwendeel van het spaarpotje werd op de valreep opgesoupeerd aan de komst van Enzo Fernandez, net voor het sluiten van de transfermarkt. En aan de hand van zijn salaris bij Chelsea heeft het de ‘Beste Belofte’ van het WK 2022 in ieder geval geen windeieren gelegd.

Het salaris van Enzo Fernandez per seconde

Volgens de doorgaans goed geïnformeerde Italiaanse sportjournalist en transferexpert Nicolò Schira, wordt Enzo Fernandez bij Chelsea de op zeven na best betaalde speler op de loonlijst.

Hij tekende een contact van 8,5 jaar aan een salaris van 10 miljoen euro per jaar. Om het in perspectief te plaatsen: dat is evenveel als de transfersom die Benfica vorige zomer aan River Plate betaalde om de middenvelder naar Portugal te halen. En laten we nog meer inzoomen.

Periode Salaris
Per jaar € 10.000.000
Per maand € 833.333,33
Per week € 192.307,69
Per dag € 27.397,26
Per uur € 1.141,55
Per minuut € 19,03
Per seconde € 0,32

Met 32 eurocent per seconde verdient Enzo Fernandez in ieder geval een stuk meer dan wat Wout Weghorst van Manchester United aan het aftroggelen is. Al is het nog steeds een relatieve peulenschil in vergelijking met het salaris van Cristiano Ronaldo of Lionel Messi.

Duurste Premier League-transfer ooit

Enzo Fernandez is prompt de duurste transfer ooit in de Premier League. Let wel, in het onderstaande lijstje staan de bedragen in ponden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.