Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 7 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Miljoenenbuurten in Nederland: dit zijn de 5 duurste straten

De gemiddelde woningprijs stijgt ontzettend hard. Hierdoor zijn er steeds meer huizen met een waarde van 1 miljoen euro, al komen de huizen uit de duurste straten van Nederland hier niet eens bij in de buurt.

Afgelopen jaar kwamen er ongeveer 24.400 woningen bij met een waarde van meer dan een miljoen euro. De gemiddelde prijs in de duurste straten van Nederland komt volgens cijfers van Calcasa meer in de buurt van de twee miljoen euro.

De duurste straten van Nederland:

1. Konijnenlaan Wassenaar (2.850.000 euro)

In de duurste straat van Nederland ligt de gemiddelde woningwaarde op 2,85 miljoen euro. Hiermee is de gemiddelde prijs 500.000 euro hoger dan 5 jaar geleden (2015). Toen was het ook al de straat met de meest prijzige huizen.

De Konijnenlaan ligt in Oud Wassenaar vlakbij de golfbaan en 14 minuten rijden vanaf Den Haag Centraal. De duurste straat van Nederland staat vol met dure villa’s en groene beplanting.

2. Oranje Nassaulaan Amsterdam (2.190.000 euro)

De op na duurste straat van Nederland bevindt zich in de Amsterdamse wijk Oud-Zuid, vlak naast het Vondelpark. De huizen kosten hier gemiddeld 2,19 miljoen euro. De oranje Nassaulaan is de langste weg in Villabuurt-Noord (Lanenkwartier) en daarnaast de straat met de hoogste huizenprijzen van Amsterdam.

3. Torenlaan Blaricum (2.050.000 euro)

Ook de Torenlaan is een erg lange straat. De weg verbindt Laren met Blaricum. De laan behoort met een gemiddelde huisprijs van 2,05 miljoen euro tot de duurste straten van Nederland.

Duurste straten Nederland, huizen, villa
(Afbeelding: ANP/SANDER KONING)

Kenmerkend voor de straat zijn de luxe villa’s en grote landgoederen, de een nog mooier en luxueuzer dan de ander.

4. Vijverlaan Rotterdam (1.740.00 euro)

In de wijk Kralingen in Rotterdam ligt een van de duurste straten van Nederland, de Vijverlaan. Een huis aan de slotvijver gelegen straat kost gemiddeld 1,74 miljoen euro. Aan de smalle laan bevinden zich met name grote vrijstaande villa’s, maar vind je ook geschakelde woningen.

5. Lassuslaan Bilthoven (1.690.00 euro)

Aan de bosrijke rand van Bilhoven ligt een villawijk genaamd de Componistenbuurt. Deze wijk wordt doorkruisd door de Lassuslaan, een van de duurste straten van Nederland. Een gemiddeld huis aan de laan kost 1,69 miljoen euro. De huizen zijn over het algemeen erg ruim opgezet en liggen in een rustige, groene maar centrale plek. Binnen 25 minuten sta je al bij Utrecht Centraal.

Huis kopen? Dit zijn de duurste en goedkoopste gemeenten van Nederland

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.