Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Duurste Netflix-film ooit breekt historisch record Bird Box

Red Notice, de duurste Netflix-film ooit gemaakt, blijft de records aaneenrijgen. Vanaf nu is de film met hoofdrollen voor Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot de best bekeken Original ooit. Daarmee is Bird Box van de troon gestoten.

Vorige kwam week er al een ander record van Red Notice naar buiten. In totaal is er in de eerste week meer dan 148 miljoen uren gekeken naar de actiekomedie, en dat is geen enkele andere film ooit gelukt. Een record. Ook na de eerste dag werd er al een record gebroken.

Red Notice breekt record Bird Box

Maar de duurste Netflix-film ooit gaat rustig door met records breken. Red Notice heeft Bird Box, een horrorfilm met Sandra Bullock, van de troon gestoten als best bekeken Original-film op de streamingdienst ooit.

Red Notice is de eerste Netflix-film die in totaal meer dan 300 miljoen uren gestreamd is. Het record stond op 280 miljoen uren en was in handen van Bird Box, de horrorfilm die in 2018 een ware hype ontketende. Je weet wel, die film waarin iedereen een blinddoek draagt.

Waarom is de duurste Netflix-film zo’n succes?

Met twee van de best betaalde acteurs van Hollywood in de cast is het geen verrassing dat Red Notice de duurste Netflix-film ooit is. Maar om daar dan ook nog eens een succes van te maken, is een tweede. Vooral als je de film hebt gezien, niets meer dan simpele actie in een onrealistisch plot, vraag je jezelf af hoe dit de best bekeken Original ooit is. Daarover lees je meer in dit artikel.

Red Notice gaat over een door Dwayne Johnson gespeelde FBI-agent, die uiterst bekwaam is in het opsporen van high-profile criminelen. Hij heeft een door Ryan Reynolds gespeelde oplichter in zijn vizier, evenals een kunstdief, gespeeld door Gal Gadot. Uiteindelijk moeten ze samenwerken, en dat levert een enorme dosis aan actie en simpel vermaak op. De film heeft naar verluidt meer dan 200 miljoen euro gekost.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.