Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 29 aug 2022
Leestijd: 1 minuut

‘s Werelds duurste Apple Watch-bandje kost zo’n 30 Apple Watches

Het Zweedse bedrijf Golden Concept heeft het duurste Apple Watch-bandje (met case) ter wereld gelanceerd. Het zijn in dit geval diamanten die jouw smartwatch moeten beschermen. Je moet er snel bij zijn, want er worden maar zeven exemplaren verkocht.

Er is een enorme range aan bandjes en cases beschikbaar voor de Apple Watch. De een maakt een statement met een regenboogbandje, de ander is sportief en gebruikt een siliconen bandje. En dan heb je nog de groep die gewoon een lading diamanten om zijn smartwatch wil.

‘s Werelds duurste Apple Watch-bandje

Het bandje met de case kost 15.000 dollar. Omgerekend is dat tegenwoordig 14.971 euro. Het luxeproduct heet The Golden Concept Diamond Edition en is het eerste en enige bandje/case voor een Apple Watch met echte diamanten.

The Golden Concept Diamond Edition, duurste bandje, apple watch, diamanten
(Afbeelding: The Golden Concept)

Het bandje bestaat uit fluorelastomeer, een een hitte- en chemicaliënbestendig synthetisch rubber op fluorkoolstofbasis. De case is gemaakt uit één blok titanium, dat al behoorlijk aan de prijs is.

Golden Concept met 443 diamanten

Maar de prijs van ‘s werelds duurste Apple Watch-bandje wordt natuurlijk vooral omhoog gedreven door de 443 echte diamanten (VVS1-2) waarover de case beschikt. In totaal zijn er zeven cases gemaakt. Ieder exemplaar kostte volgens Golden Concept zeven volle dagen om te vervaardigen, van het uitsnijden van de titanium kast tot het plaatsen van de diamantjes.

duurste apple watch bandje ter wereld, golden concept, diamanten
(Afbeelding: The Golden Concept)

‘s Werelds duurste bandje kan besteld worden bij een Apple Watch Series 7 en bij de pre-order van een Series 8. Op dit moment koop je de smartwatch (Series 7) zeker wel voor 500 euro. Grofweg kun je voor de prijs van deze case dus zo’n 30 Apple Watches kopen. Ga naar de website van Golden Concepts voor verkoopinformatie. Check ook deze gouden iPhone en smartwatch ineen, die nog weer een stukje duurder is dan deze case.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.