Alrik de Jong
Alrik de Jong Crypto 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Drake wint voor een fortuin aan Bitcoin na Super Bowl-gokje

De Canadese rapper Drake heeft prima bets geplaatst voor de Super Bowl, zo blijkt. Hij heeft ongeveer voor 1,5 miljoen dollar aan Bitcoin gewonnen. Mede dankzij zijn vriend Odell Beckham Jr.

De Super Bowl 2022 wordt tegenwoordig ook wel de Crypto Bowl genoemd. Waar er normaal gesproken de meest creatieve reclames voorbijkwamen, zijn het nu bijna alleen maar cryptocurrency-bedrijven die adverteren. Zo betaalde Coinbase afgelopen weekend fors voor een weinig tot de verbeelding sprekende reclame van een levensgrote QR-code die over het scherm zweefde als een soort screensaver. Bitcoin-wedden is onderdeel van deze nieuwe trend.

Drake 1 miljoen in Bitcoin rijker na Super Bowl

Drake zette zijn geld fors in op verschillende bets. Zo riskeerde hij 471.000 dollar op een overwinning van de Los Angeles Rams, waarvoor hij 711.000 dollar kreeg uitgekeerd. Dit zijn dus de omgerekende bedragen die hij in Bitcoin heeft ingelegd.

Maar de rapper was actief in meerdere bets tijdens de Super Bowl, zoals je in zijn bovenstaande Instagram-post kunt zien. Zo zette hij ook in op twee bets rond Odell Beckham Jr. Hij is de superster van de Los Angeles Rams en krijgt zijn salaris uitbetaald in Bitcoin. Drake zette in op 62,5 ontvangende yards en minimaal één touchdown van de superster. Alleen de laatste bet was succesvol. Beckham Jr. maakte in het eerste kwart een touchdown, maar viel tijdens de wedstrijd uit met een knieblessure. In totaal had de Canadese rapper volgens Billboard een winst van ruim 1,5 miljoen dollar in Bitcoin.

Odell Beckham Jr. wis van de bets

Bitcoin-gokken is behoorlijk in opkomst, vooral in het American Football. Vrij opmerkelijk hoe dit allemaal gaat, vooral omdat een paar dagen voor de Super Bowl al bekend was waarop Drake, bevriend met Odell Beckham Jr., een fortuin had ingezet. Dit zou in het voetbal voor aardig wat ophef zorgen.

Die 1,5 miljoen dollar aan Bitcoin is voor voor Drake overigens slechts een fooitje. Neem hier een kijkje in het 100 miljoen dollar kostende landhuis van de rapper.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.