Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 3 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Een kijkje in het 100 miljoen dollar kostende landhuis van Drake

Afgelopen maand bereikte de huizenprijs in Nederland een nieuw hoogtepunt. Met een gemiddelde huizenprijs van 330.000 euro werd het record van eerder dit jaar opnieuw verbroken. Ook aan de andere kan van de wereld schoot de lokale gemiddelde huizenprijs omhoog. In de Canadese stad Toronto vinden we tegenwoordig namelijk het nieuwe landhuis van Drake.

De in Canada geboren Rapper is niet uit de hitlijsten weg te slaan. Als gevolg loopt zijn bankrekening voller en voller. Drake, die eigenlijk Aubrey Graham heet, wist vorig jaar ongeveer 75 miljoen dollar bij elkaar te schrapen. Dat gehele bedrag + plus nog eens 25 miljoen dollar van zijn spaargeld heeft hij gebruikt om een huis te kopen.

Drake’s eigen monument

100 miljoen dollar voor een huis is niet mis, maar Drake heeft een goede reden waarom hij all-in gaat. “Omdat ik het huis laat bouwen in mijn thuisstad wil ik een bouwwerk dat gemakkelijk 100 jaar kan blijven staan. Ik wil dat het een monumentaal gevoel en formaat heeft,” aldus Drake tegenover Architectural Digest. Nou, dat lijkt met dit 4.650 vierkante meter grote landhuis aardig gelukt. Swipe door de onderstaande post voor de foto’s.

Voor 100 miljoen dollar krijg je niet alleen een imposant huis van de buitenkant. Ook wanneer je de gigantische deuren opentrekt en binnentreedt, komt de luxe je tegemoet. Zelfs inwoners van Carrera zouden zeggen: “poeh, dat is wel heel veel marmer.” Zelf de badkuip is gemaakt van het luxueuze gesteente.

Nieuwe thuisbasis voor de NBA-kampioen The Raptors?

Verder vinden we in het huis van Drake een indoor zwembad, kroonluchters met 20.000 duizend Swarovski kristallen, een kamer speciaal voor al zijn sportmemorabilia, een studio en nog veel meer. Het hoogtepunt is een indoor basketbalveld dat voldoet aan de afmetingseisen van de NBA. Drake zou zijn favoriete team en nieuwe buren, The Toronto Raptors, dus kunnen uitnodigen voor een officiële wedstrijd.

Lees ook: ‘Arrogante’ Drake overladen met kritiek na het zetten van deze Beatles tattoo

In onderstaande video geeft Ferris Rafauli je een kijkje in het 100 miljoen dollar kostende landhuis van Drake. Hij is de architect en interieur designer die verantwoordelijk is voor Drake’s nieuwe optrekje. Dit is overigens niet de eerste keer dat we het huis van binnen zien. In de clip voor het nummer Toosie Slide gaf de rapper zelf ook al een rondleiding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een kijkje in het 100 miljoen dollar kostende landhuis van Drake
Sluiten