Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Donald Trump dropt bizar statement over Alec Baldwin

Donald Trump heeft op uiterst smerige wijze zijn wraaklust bevredigd richting Alec Baldwin. “Hij is gestoord. Misschien heeft hij de kogel er zelf wel ingestopt.”

De acteur die de president altijd persifleerde, schoot vorige maand per ongeluk een cameraregisseur dood op de filmset. Voor een normaal mens niet het moment om je gram te halen, voor de Donald Trump wel.

Donald Trump over Alec Baldwin

Oud-president Donald Trump denk dat acteur Alec Baldwin zelf de kogel in het pistool kan hebben gestopt waarmee hij op de set van de film Rust een cameravrouw heeft doodgeschoten. De Amerikaanse president (2017 – 2021) stelde dit in The Chris Stigall Podcast.

Alec Baldwin imiteerde de oud-president geregeld in het programma Saturday Night Live. “Er is iets mis met hem”, stelt Donald Trump in de podcast. “Hij is gestoord.” De oud-president vindt het bizar dat een acteur het wapen richtte op de cameravrouw. “Dat is raar en onbegrijpelijk. En ook al ging het al mis bij de voorbereidingen, het blijft een ontzettend vreemd verhaal. Hoe kun je in godsnaam een wapen richten op iemand die niet eens meespeelt in een film?”

‘Wapens doden geen mensen’

Ook de zoon van Trump, Donald junior, liet eerder al weten wat hij van het dodelijke incident vond. De zakenman droeg meerdere malen een T-shirt met daarop de tekst “Pistolen doden geen mensen, Alec Baldwin doodt mensen”.

Het ongeluk vond plaats doordat er, door nog onbekende reden, een kogel in het wapen zat. De politie doet nog steeds onderzoek naar het incident. Tegen Alec Baldwin is geen aanklacht ingediend.

De imitaties in Saturday Night Live

Alec Baldwin is sinds 2007 regelmatig te zien geweest in Saturday Night Live. In 2016 trok hij voor het eerst de aandacht met zijn persiflages van Donald Trump. Hij had verwachtte deze rol tot november 2016 te moeten spelen, maar na de onverwachte verkiezing van van de zakenman als president ging hij door. Dat leidde tot een enorme reeks sketches. In een van de laatste imitaties nam hij het in en debat op tegen Jim Carrey als Joe Biden. Die sketch kijk je hier terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.