Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit verdient Messi met gespeeld vakantie vieren in Saudi-Arabië

Lionel Messi is naast profvoetballer ook acteur. Een heel slechte welteverstaan, maar wel een van de best betaalde ter wereld. Dit verdient hij als toeristisch ambassadeur met gespeeld vakantie vieren in Saudi-Arabië.

Zijn meest recente trip heeft Lionel Messi een schorsing van zijn huidige club PSG opgeleverd. Hij verbleef in Saudi-Arabië, terwijl hij in Parijs op het trainingsveld werd verwacht. Er moet tenslotte toch kimaje en tabbouleh op de plank komen. Aanvankelijk had hij om toestemming gevraagd bij zijn trainer en voorzitter, maar die kreeg hij niet. Toch vertrok hij met zijn jet naar het beloofde vakantieland.

Messi als toeristisch ambassadeur van Saudi-Arabië

Daar werd hij ontvangen door Ahmed Al Khateeb, minister van Toerisme in Saudi-Arabië. “Ik ben blij om Messi en zijn familie te verwelkomen in ons land om te genieten van de magische toeristische bestemmingen en authentieke ervaringen”, aldus de trotse minister op Twitter.

Zijn aartsrivaal Cristiano Ronaldo voetbalt voor een godsvermogen in Saudi-Arabië, Lionel Messi houdt het vooralsnog bij een rol als toeristisch ambassadeur. Daarvoor moet hij af en toe net doen of hij leuk vakantie viert met zijn familie en dat levert tenenkrommende Instagram-posts op. “Wie dacht dat Saudi-Arabië zoveel groen heeft? Ik ben dol op het ontdekken van onverwachte wonderen, wanneer ik maar kan”, schreef de beste voetballer ooit (maar zeker niet de coolste) afgelopen weekend boven een korrelige foto van palmbomen.

Er zullen ongetwijfeld nog wel wat meer verplichtingen bij een rol als toeristisch ambassadeur horen, maar het is hoe dan ook niet de bedoeling om een kritische kokosnoot te laten vallen. Gelukkig is er op een lijfstraf hier en daar en wat verdwaalde mensenrechten niet zoveel mis in Saudi-Arabië.

Dit verdient Messi met vakantie vieren

Maar wat verdient de Argentijnse geldwolf met dit gênante toneelspel? Welnu, volgens bronnen van het doorgaans goed ingevoerde The Athletic krijgt Messi 25 miljoen euro per jaar. Daar zal menig influencer met bewondering naar kijken.

Naast Saudi-Arabië schoonwassen van wanpraktijken en het land promoten als vakantiewalhalla, is het ambassadeurschap ook onderdeel van de goodwillcampagne om uiteindelijk het WK 2030 naar de oliestaat te halen. Samen met Griekenland en Egypte, overigens. En mocht die bid succesvol blijken, dan zal het land er alles aan doen om een anti-campagne à la Qatar te pareren. Voorlopig is Messi dus nog wel even verzekerd van dat extra zakcentje, al is er over de lengte van zijn contract als ambassadeur niets bekend.

Van PSG naar Al-Hilal?

De kans is klein dat Messi nog terugkeert bij PSG, kenners uit de voetbalwereld denken dat hij zijn laatste wedstrijd in Parijs al heeft gespeeld. Er gaan geruchten dat hij terugkeert naar FC Barcelona, maar bij Al-Hilal, de aartsrivaal van Ronaldo’s club Al-Nassr, schijnt al een contract voor hem klaar te liggen. Hij hoeft alleen nog maar een krabbel te zetten voor dit salaris per seconde.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.