Coen Grutters
Coen Grutters Horloges en accessoires 17 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit gebruikte horloge is de goedkoopste échte Rolex van Nederland

Op Marktplaats vind je een tweedehands Rolex-horloge al vanaf een paar tientjes. Iedereen snapt dat je daar geen echtheidscertificaat bij hoeft te verwachten. Maar wat als je dat wel wil? Dit is de goedkoopste, échte Rolex van Nederland.

Een goed horloge hoeft overigens niet duur te zijn. We hebben het dan niet over nepperds op Marktplaats, maar uurwerken van kwaliteitsmerken. Kijk bijvoorbeeld naar onze favorieten van 2023.

Tweedehands horloge met echtheidsgarantie

In onze zoektocht naar het goedkoopste horloge van Rolex laten we Marktplaats, dat is bezaaid met namaaktroep, links liggen. Daarentegen bezoeken we Chrono24. Een vertrouwd koop- en verkoopplatform voor horloges.

De site biedt echtheidsgarantie. “Onze belofte: Op Chrono24 zijn alle nieuwe en tweedehands horloges echt. Onze handelaren zijn verplicht ze te controleren en mogen alleen originelen aanbieden”, zo meldt de site. Geen neppe Rolex-klokjes dus. Het platform lijkt zijn woord na te komen, want op Trustpilot scoort de site 4,9 van de 5 sterren.

Goedkoopste Rolex van Nederland

Het is een wereldwijd platform, maar wij zijn vandaag enkel geïnteresseerd in binnenlandse aanbieders. We zijn immers op zoek naar het goedkoopste Rolex-horloge van Nederland.

goedkoopste Rolex gebruikt horloge tweedehands horloges
(Afbeelding: Chrono24)

In totaal worden bijna 3.100 exemplaren aangeboden in ons land. De goedkoopste is een Unicorn-model uit de jaren dertig. “Hij loopt nog perfect”, claimt de verkoper die 1.295 euro vraagt voor het oudje. Daarmee is het de goedkoopste Rolex van ons land. Hoewel de originele doos er na zo’n 90 jaar nog bij zit, zijn de originele papieren verloren.

Alternatief uit 1916

Dit is een dameshorloge. De meeste van onze lezers zijn echter heren en dus zoeken we verder naar het meest betaalbare heren- of unisexhorloge van het Zwitserse Rolex. Die vinden we in de vorm van een Half-Hunter Trench Watch uit 1916, toen Seiko zijn eerste polshorloge nog moest maken.

goedkoopste Rolex gebruikt horloge tweedehands horloges
(Afbeelding: Chrono24 / Poker & Beetle)

Dit horloge van meer dan een eeuw oud kost je 2.450 euro. “Het gesigneerde uurwerk is van hoge kwaliteit en werkt nog”, schrijft de aanbieder. Wellicht een interessante belegging. Eerder schreven we al over het rendement dat kunt maken met een Rolex als belegging.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.