Coen Grutters
Coen Grutters Huizenmarkt 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit betaalbare Funda-huis is de goedkoopste villa van Nederland

Een royale woning hoeft geen miljoenen te kosten, zo bewijst de goedkoopste villa op Funda. Wel zul je even je armen uit de mouwen moeten steken.

Wie op de verkoopsite zoekt naar het goedkoopste huis dat als villa is aangemerkt, komt al gauw uit bij deze woning. Er zijn twee panden die voor minder geld te koop staan. Een daarvan is echter al verkocht onder voorbehoud en de ander heeft (nog) geen woonbestemming. Om die reden durven wij dit de goedkoopste villa van Nederland te noemen.

Grote Funda-villa op een enorm perceel

Het gaat om een riante, vrijstaande woning in Nieuw Namen, een plaatsje met iets meer dan 1.000 inwoners in de provincie Zeeland. Het ligt op zo’n 20 kilometer van het centrum van Antwerpen. Wie zich over de grens met België waagt, kan er ook voor kiezen dit enorme kasteel te kopen. Kost ook nog eens minder dan deze villa.

goedkoopste funda villa nederland huis woning
Een mooi huis met een rommelige tuin. (Afbeelding: Haulez Makelaardij)

De Funda-villa in Zeeuws-Vlaanderen telt 265 vierkante meter aan woonoppervlak en staat op een perceel van maar liefst 629 vierkante meter. Aan ruimte geen gebrek. Alleen al de woonkamer is 55 vierkante meter groot. Dat is meer dan het totale woonoppervlak van dit puntgave vrijstaande huis, dat overigens voor een absolute spotprijs te koop staat.

Werk aan de winkel

Naast de enorme woonkamer, vind je binnen vier slaapkamers, een ruime keuken en een badkamer met aansluiting voor de douche, ligbad, toilet en dubbel wastafelmeubel. Dat lees je goed, in de Funda-woning ligt nu enkel nog een aansluiting voor dat alles.

Aan het huis moet dus nog een heleboel gebeuren, waardoor zelfs een handige Harry het nodige geld moeten investeren voordat deze villa bewoonbaar is. Het huis staat voor 390.000 euro te koop en heeft, getuige de render hierboven, veel potentie. Toch ben je waarschijnlijk goedkoper uit door deze enorme villa in Ter Apel te kopen. Kost iets meer, maar is al wel helemaal af.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.