Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuw hotel in Disneyland rekent krankzinnige prijzen per nacht

Eens de kassa rinkelt in Disneyland Parijs, verliest de magie zijn allure. En daar lijkt niet snel verandering in te komen. Het splinternieuwe hotel in het pretpark rekent namelijk absurde prijzen voor een nachtje slapen.

Er permanent wonen is dan ook zo goed als onmogelijk. Maar mocht je dat willen, kun je altijd nog in de buidel tasten voor een optrekje in een Disneydorp.

Prijs overnachting nieuw hotel Disneyland Parijs

Vanaf 25 januari gaan de deuren open van het gerenoveerde Disneyland Hotel, vlakbij de ingang van het pretpark in Parijs. In tegenstelling tot de andere hotels op het domein hoef je dus geen 20 minuten te lopen om Mickey en Minnie in de armen te vallen.

Maar daar betaal je een absurd hoge prijs voor. Akkoord, de entreetickets voor Disneyland zijn wel inbegrepen. Desondanks kan het geen slecht idee zijn om op voorhand even naar de supermarkt te hollen. Eten en drinken betaal je zelf, tenzij je bereid bent nóg een groter bedrag uit de portefeuille te vissen voor een kamer-upgrade.

disneyland hotel, prijs, per overnachting
(Afbeelding: Disneyland Paris)

In totaal telt het Disneyland Hotel 487 kamers en suites: 346 Superior kamers, 82 Deluxe kamers, 41 Castle Club kamer, 16 Signature Suites, 1 Princely Suite en 1 Royal Suite. Maar de prijzen die je hieronder ziet, leg je neer voor de meest eenvoudige kamer, de Superior. Dat betekent dus dat je voor zo’n beetje alle services die het hotel aanbiedt extra dient bij te betalen.

disneyland hotel, prijs, per overnachting
The Crystal Pool & Health Club (Afbeelding: Disneyland)

Stel dat we op de dag van de opening van het Disneyland Hotel een Superior kamer boeken voor twee personen, dan zal dat ons 1.097 euro kosten. Een dagje later op 26 januari stijgt dit zelfs naar 1.309 euro per nacht.

(Afbeelding: Disneyland Paris)

De goedkoopste prijs bedraagt momenteel 814 euro per overnachting, begin februari. Het duurste nachtje slapen in een Superior kamer die je kunt boeken bedraagt 1.337 euro. Hebben we je niet afgeschrikt? Check dan de website van het Disneyland Hotel in Parijs voor meer info.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.