Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Disney+ gooit prijzen weer omhoog: zo ontspring je tijdelijk de dans

Disney gooit voor de tweede keer in 2024 de prijs van je abonnement omhoog. Gelukkig kun je tijdelijke korting scoren om de pijn te verzachten.

De afgelopen jaren zijn er in rap tempo meer streamingdiensten bij gekomen. Netflix heeft flinke concurrentie, en dat merk je op meerdere manieren in de portemonnee.

Streamingdiensten worden duurder

Je hebt ten eerste zo drie of vier abonnementen nodig om alle shows te kunnen checken waar je collega’s het bij het koffieapparaat over hebben.

Daar komt helaas ook nog eens bovenop dat al die streamingdiensten eerst marktaandeel veroveren met lage prijzen, om vervolgens langzaam maar gestaag diezelfde prijzen omhoog te schroeven. Dan gaat het van ‘oh, joh, dat is geen geld, prima’ naar flinke kostenpost. Al hopen de hoge piefen én aandeelhouders natuurlijk dat je daar niet bij stil staat.

Disney+ gooit prijzen abonnementen weer omhoog

Dat geldt ook voor Disney+. Het bedrijf heeft namelijk zojuist bekendgemaakt dat de abonnementen van die dienst in november voor de tweede keer dit jaar in prijs verhoogd gaan worden. Blijkbaar kon de Grote Muis niet tot 2024 wachten om net iets sympathieker over te komen.

Voor zowel nieuwe als huidige abonnees gaan de tarieven omhoog. Huidige abonnees gaan vanaf 6 december meer betalen, nieuwe abonnees al vanaf 1 november.

De nieuwe tarieven

Je betaalt op maandbasis straks één euro meer dan voorheen, op jaarbasis scheelt het tien euro:

  • Maandabonnement: van 9,99 euro naar 10,99 euro
  • Jaarabonnement: van 99,90 euro naar 109,90 euro

Daarmee kunnen we ook opnieuw het rekensommetje maken hoeveel korting een jaarabonnement oplevert: 16,7 procent.

Afijn, balen is het wel. Het is misschien ‘slechts’ een eurootje per maand, maar met meerdere streamingdiensten in je arsenaal tikken die mini-stijgingen toch flink aan. Al helemaal met partijen als Disney die dus twee keer in één jaar aan die knop draaien.

Tijdelijke korting!

Een deel van die extra kosten kun je in ieder geval nog op de korte termijn ‘terugverdienen’. Disney heeft namelijk op het moment van schrijven een aanbieding lopen, waardoor je voor de eerste drie maanden slechts 1,99 euro voor een abonnement op Disney+ betaalt. Scheelt je toch weer 24 euro! Je kunt hier meer lezen over die aanbieding. Of check onze tips om meer geld te besparen. Scheelt weer!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.