Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Disney+ wordt duurder: met dit trucje ontspring je de dans

Laten we eerlijk zijn: als niet zo van de animatiefilms bent, dan is het aanbod van Disney+ op dit moment nog behoorlijk karig. Wat dat betreft is het aanbod van zowel Netflix als Amazon Prime Video een stuk uitgebreider en vooral diverser.

Daar komt binnenkort echter verandering in.

Disney+ introduceert Star

Vanaf 23 februari vind je namelijk ook meer dan honderd films en series voor volwassenen op de streamingdienst. Op die datum wordt een nieuwe sectie genaamd Star aan Disney+ toegevoegd. Daar vind je de content die in Disney’s handen kwam na de overname van onder andere 20th Century Fox.

Van Prison Break tot Family Guy: in dit artikel hebben we je alvast een voorproefje gegeven van welke films en series je kunt verwachten. Waaronder een flink aantal titels die je voorheen nog op Netflix kon streamen.

Duurder

Is er dan ook slecht nieuws? Jazeker. Met de toevoeging van die vrachtlading aan nieuwe titels wordt Disney+ namelijk ook duurder. Vanaf 23 februari betalen nieuwe abonnees niet 6,99 euro, maar 8,99 euro per maand voor een abonnement.

Met de nadruk op ‘nieuwe’, als huidige abonnee blijf je tot 23 augustus nog  6,99 euro betalen.

Jaar lang besparen

Het wordt echter nog mooier: Je kunt nog een aantal tientjes besparen in 2021. Als je namelijk voor 23 februari een jaarabonnement afsluit, dan betaal je voor dat jaar ‘slechts’ 69,99 euro. Zo profiteer je dus nog langer van de oude prijs.

Dat gaat als volgt in zijn werk:

  1. Log op je laptop, smartphone of pc in op Disney+ via je browser
  2. Navigeer naar je account en kies voor ‘Account beheren’
  3. Zeg vervolgens je huidige abonnement op
  4. Nu kun je een nieuw abonnement afsluiten na je laatste factuurdatum.
  5. Bingo!

Let echter op: als je dit ‘trucje’ na 23 februari gebruikt, dan ben je alsnog de nieuwe prijs kwijt. Ach, aan de ander kant: 8,99 euro is nog altijd een stuk goedkoper dan Netflix. Sterker nog, Netflix wordt hoogstwaarschijnlijk binnenkort nog duurder. Wat dat betreft zorgt de gloednieuwe spotgoedkope streamingdienst Discovery+ voor groot contrast.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.