Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 19 feb 2021
Leestijd: 5 minuten

Disney+ verandert voor goed: 25 brute topfilms die je kunt gaan streamen

Netflix, Amazon Prime Video, Disney+: elke streamingdienst voegt elke week nieuwe films en series toe. Disney gaat daar echter op 23 februari een bizarre schep bovenop doen.

Dan wordt namelijk STAR gelanceerd, een nieuwe sectie op Disney+ waar het bedrijf al zijn content voor volwassenen kwijt kan. De streamingdienst verandert die dag dus van voornamelijk een platform voor het hele gezin naar een directe Netflix-concurrent.

Honderden nieuwe films op Disney+

En dan hebben we het niet over tien of twintig films. Dankzij de overname van 20th Century Fox heeft de Grote Muis een goudmijn in handen. Op 23 februari komen er maar liefst, hou je vast, 315 nieuwe films en series bij op Disney+.

We hebben hier de complete lijst voor je klaar staan, maar het is een hoop. We helpen je een handje door in dit artikel alvast 10 brute topfilms te selecteren die je vanaf volgende week dus kunt gaan streamen op de Netflix-killer. Titels die stuk voor stuk de moeite waard zijn!

Kingsman 1 & 2

Terwijl we op prequel The King’s Man wachten, verblijdt Disney+ ons alvast met de eerste twee Kingsman-films. De zeer vermakelijke spionage-franchise komt naar de streamingdienst. Mathew Vaughn heeft een nieuw thuis voor zijn geliefde franchise. Dat is maar goed ook, want de regisseur heeft nog grootse plannen voor de toekomst van Kingsman. Tijd voor een marathon. Deze films komen naar de streamingdienst:

 • Kingsman: The Golden Circle
 • Kingsman: The Secret Service

Alien-franchise

De legendarische Alien-franchise van Ridley Scott komt naar Disney+. De bemanning van een ruimteschip ontdekt een ander schip dat een noodsignaal uitzendt. Ze gaan aan boord, en komen daar een onbekend organisme tegen, dat al snel op gruwelijke wijze jacht maakt op de bemanningsleden. Het begin van een geliefde franchise. Deze films komen naar Disney+:

 • Alien
 • Alien Resurrection
 • Alien Vs. Predator
 • Alien: Covenant
 • Alien3
 • Aliens

Borat

Borat en Disney+: het lijkt een absurde match, zeker gezien het familievriendelijke imago van Disney. Het laat zien hoe serieus het bedrijf met Star een aparte plek voor content voor volwassenen wil creëren. De tweede Borat-film zal niet volgen: dat is een Amazon Prime Video Original.

Braveheart

Je kunt ook rekenen op een heel aantal pareltjes uit de jaren tachtig en negentig. Waaronder het epische Braveheart. Mel Gibson speelt William Wallace, een Schotse rebel die zich aan het eind van de dertiende eeuw verzet tegen de Engelse Edward the Longshanks. De strijd om Schotland is begonnen, en hoe!

Deadpool 1 & 2

Disney is eigenaar van Marvel, de comicsgigant waar Deadpool is bedacht. De filmrechten voor de mondige antiheld lagen echter lange tijd bij 20th Century Fox. Door de overname van dat bedrijf is Deadpool eindelijk terug bij Marvel Studios. Zijn debuut in het MCU laat nog even op zich wachten, maar zijn allesbehalve kindvriendelijke eerste twee films zijn wel binnenkort op Disney+ te streamen.

 • Deadpool
 • Deadpool 2

Planet of the Apes-franchise

De Planet of the Apes-franchise weet al decennia lang de bioscoopbezoeker te bekoren, en vooral de meest recente filmtrilogie pakte ijzersterk op. De oorlog tussen de mensheid en apen gaat verder op Disney+, want zowel een klassieke film als de moderne films zijn daar op 23 februari te streamen.

 • Dawn of the Planet of the Apes
 • Planet of the Apes (1968)
 • Planet of the Apes (2001)
 • Rise of the Planet of the Apes
 • War For The Planet Of The Apes

I, Robot

We gaan naar 2035, het jaar waarin I, Robot zich afspeelt. Robots vormen een belangrijk deel van ons dagelijks leven. Ze staan in dienst van de mensheid, maar voor hoe lang? De door Will Smith gespeelde rechercheur Del Spooner heeft namelijk een vermoeden dat een robot een moord heeft gepleegd. Een heerlijke film, maar verwacht niet de diepgang van Asimovs boeken, waarop I, Robot is gebaseerd.

Big Trouble In Little China

Big Trouble in Little China past zo in het rijtje van Total Recall, Predator en Terminator 2. Kurt Russell speelt een vrachtwagenchauffeur genaamd Jack. Jack besluit zijn vriend te helpen, wiens vriendin is vermist. Die zoektocht brengt hem naar Chinatown, waar hij oog in oog komt te staan met bovennatuurlijke krijgers. Heerlijke 80’s-actie!

Die Hard-franchise

De originele Die Hard-film is dé ultieme kerstfilm. De complete originele trilogie komt naar Disney+ op 23 februari. Niet elke film is even sterk als de eerste, maar Bruce Willis als actieheld John McClane gaat nooit vervelen. Ook niet de zoveelste keer. Oh ja, en vergeet Harry Potter-ster Alan Rickman niet als één van de beste filmschurken ooit.

 • Die Hard
 • Die Hard 2
 • Die Hard With A Vengeance

The Grand Budapest Hotel

Disney+ kan op 23 februari opeens met een stuk meer gewaardeerde topfilms pronken. Waaronder The Grand Budapest Hotel, van grootmeester Wes Anderson. Hij brengt je naar de sprookjesachtige wereld van een beroemd Europees hotel, waar de strijd om een familiefortuin, de diefstal van een schilderij en politieke problemen van Europa samen komen. Wat een topcast, en wat een cinematografie. Heerlijk om je in onder te dompelen.

The Transporter-franchise

De eerste twee Transporter-films behoren ook tot de waslijst aan nieuwe films. Jason Statham speelt chauffeur Frank Martin, een ex-militair die zich specialiseert in het afleveren van pakketjes. Hij stelt geen vragen over de inhoud en weet uit de handen van de politie te blijven. Dat gaat goed, tot op een dag zijn laatste pakketje een gekneveld jong meisje blijkt te zijn. Heerlijke hersenloze actie!

 • The Transporter
 • Transporter 2

Nieuw op Netflix: deze 15 grote (bioscoop)films kun je nu streamen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.